Πρωτόκολλο συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού υπέγραψαν, στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος και ο Ισραηλινός υπουργός Τουρισμού Σταζ Μισέζνικοφ, παρουσία αντιπροσωπειών από τις δυο χώρες, .

Tην ενίσχυση και αύξηση της τουριστικής κίνησης μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ δεσμεύτηκαν να καλλιεργήσουν οι υπουργοί Παύλος Γερουλάνος και Σταζ Μισέζνικοφ μεταξύ των οποίων είναι και η υποστήριξη με κάθε δυνατό μέσον της αεροπορικής σύνδεσης Τελ Αβίβ - Θεσσαλονίκης.

Στον τομέα της κρουαζιέρας,  οι δυο χώρες συμφώνησαν να ενθαρρύνουν τις αρμόδιες αρχές και ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στο χώρο, ώστε να υπάρξει διμερής αμοιβαία ωφέλεια από τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα που η κρουαζιέρα συνεπάγεται για την τουριστική κίνηση και την ποιότητά της.

Στον τομέα του προσκυνηματικού τουρισμού οι δυο χώρες συμφώνησαν τόσο να δημιουργήσουν θρησκευτικού ενδιαφέροντος διαδρομές όσο και να διευκολύνουν τους τουριστικούς πράκτορες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν σε διάφορες μορφές τουρισμού που παρουσιάζουν αμοιβαία ζήτηση και ενδιαφέρον.

Επίσης αποφασίστηκε η δημιουργία κοινών ταξιδιωτικών πακέτων ανάμεσα σε επαγγελματίες των δυο χωρών που θα απευθύνονται σε αναδυόμενες αγορές (Κίνα, Ρωσία, ΗΠΑ, Ινδία, Ιαπωνία).

Μεγάλη σημασία δίνεται και στις επενδύσεις στον τουριστικό τομέα Μάλιστα στο πλαίσιο των εθνικών νομοθεσιών αποφασίστηκε η ενθάρρυνση και διευκόλυνση των επιχειρηματιών από τις δυο χώρες ώστε να προχωρήσουν σε κοινές επενδυτικές δραστηριότητες στον τομέα του τουρισμού.

Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου ο κ Γερουλάνος δήλωσε: «Είχαμε μια πολύ σημαντική συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ. Αυτό το οποίο επεξεργαστήκαμε είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να δουλέψουμε μαζί για την ανάπτυξη του τουρισμού όχι μόνο μεταξύ των δυο χωρών μας αλλά και πως μπορούμε να φέρουμε επισκέπτες από άλλα μέρη του κόσμου, όπως η Κίνα και η Ινδία, προς την Ελλάδα και το Ισραήλ.

Αυτό το οποίο έχουμε συμπεράνει είναι ότι το κοινό προϊόν που έχουμε να προωθήσουμε είναι πολύ ισχυρό και κάθε προσπάθεια που κάνουμε μαζί θα μας βοηθήσει να ανοίξουμε αγορές που μέχρι σήμερα δεν ήταν ανοικτές για εμάς. Μια τέτοια σχέση μπορεί να δώσει πολλά και τις δυο χώρες και έχει ξεκινήσει η διαδικασία με την οποία ελπίζουμε να το κάνουμε αυτό πράξη».