Μια ανοιχτή επιστολή - διαμαρτυρία για τον τρόπο με τον οποίο οι αστυνομικοί συμπεριφέρονται στην ίδια και τη μητέρα της δημοσιοποίησε η αδελφή της Πόλας Ρούπα.

Η Χριστιάνα Ρούπα που μένει στο πατρικό σπίτι της οικογένειας στην Καλαμάτα, το πρωί της Παρασκευής είχε προσαχθεί με τη μητέρα της στην τοπική ασφάλεια, μετά από έρευνα στο σπίτι τους στο κέντρο της πόλης.

Όπως η ίδια λέει με την επιστολή της προς την ertopen, «αφού έσπασαν την πόρτα του διαμερίσματός μας χωρίς εμείς ν’ αρνηθούμε την είσοδό τους, εισέβαλαν στο χώρο που κατοικούμε, ερεύνησαν τα πάντα, χωρίς να βρουν φυσικά το παραμικρό, αφού ουδεμία σχέση έχουμε, με οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα. Όμως δεν σταμάτησαν σ’αυτό. Καθημερινά δεχόμαστε επισκέψεις από άνδρες της ασφάλειας, χτυπήματα στα κουδούνια, εμφανέστατα δε και προκλητικά, μονίμως παρακολουθείται κάθε κίνησή μας, με κάθε τρόπο και κυρίως με την παρουσία αστυνομικού ακριβώς στην είσοδο της πολυκατοικίας μας».

Και καταλήγει προειδοποιώντας κάθε υπεύθυνο ότι θα προβεί σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια, καθώς, όπως καταγγέλλει, η κατάσταση αυτή έχει επιβαρύνει την κατάσταση της μητέρας της που έχει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ολόκληρη η επιστολή της Χριστιάνας Ρούπα.


«Με αφορμή τη σύλληψή του Νίκου Μαζιώτη συντρόφου της αδερφής μου Πόλας Ρούπα, εγώ και η μητέρα μου Ειρήνη τις τελευταίες ημέρες υφιστάμεθα ένα βάναυσο βιασμό της προσωπικότητάς μας, από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της χώρας.

Από την πρώτη στιγμή αστυνομικοί, αφού έσπασαν την πόρτα του διαμερίσματός μας, που βρίσκεται στο κέντρο της Καλαμάτας χωρίς εμείς ν’ αρνηθούμε την είσοδό τους, εισέβαλαν στο χώρο που κατοικούμε, ερεύνησαν τα πάντα, χωρίς να βρουν φυσικά το παραμικρό, αφού ουδεμία σχέση έχουμε, με οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα.

Όμως δεν σταμάτησαν σ’αυτό. Καθημερινά δεχόμαστε επισκέψεις από άνδρες της ασφάλειας, χτυπήματα στα κουδούνια, εμφανέστατα δε και προκλητικά, μονίμως παρακολουθείται κάθε κίνησή μας, με κάθε τρόπο και κυρίως με την παρουσία αστυνομικού ακριβώς στην είσοδο της πολυκατοικίας μας.

Απευθύνομαι δημόσια και καταγγέλω την παραπάνω κατάσταση, που οδήγησε στην διακύβευση της ηρεμίας μας , προπάντων της μητέρας μου, η οποία έχει σοβαρά προβλήματα υγείας. Προειδοποιώ κάθε υπεύθυνο για τις συνέπειες των παραπάνω φασιστικών συμπεριφορών, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να τις ανεχτώ άλλο και θα προβώ σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια»