Έναν... μαραθώνιο ερευνών πραγματοποιούν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής που βαίνουν σταδιακά αλλά σταθερά σε κλείσιμο της υπόθεσης Μαζιώτη. Πόρτα πόρτα σε Μαραθώνα και Πατήσια ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. την Πόλα Ρούπα και τον συνεργό του Μαζιώτη και «συνδέσμου» με τον Παλαιοκώστα, Γιώργο Πετρακάκο. Μπορεί μέχρι στιγμής να μην υπάρχουν αποτελέσματα που θα μπορούσαν να γίνουν γνωστά, ωστόσο πηγές της Κατεχάκη αναφέρουν ότι η σύλληψη και των δύο είναι θέμα χρόνου. 

Σε κάθε περίπτωση, προτεραιότητα της Αντιτρομοκρατικής είναι ο εντοπισμός της Πόλα Ρούπα που φέρεται να έχει βρει κρησφύγετο σε οικία ακόμη και εκτός των στενών ορίων της Αθήνας είτε με τη βοήθεια ποινικών, καθώς η σύμπραξη ποινικών και τρομοκρατίας θεωρείται δεδομένη, είτε με την υποστήριξη ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

Η... διαδρομή που φέρεται να ακολούθησε η Πόλα Ρούπα στο άκουσμα της σύλληψης του σύντροφο της είναι η εξής. Ενημερώθηκε για την σύλληψη του Μαζιώτη και αμέσως άδειασε το διαμέρισμα του Αμαρουσίου από ενοχοποιητικά στοιχεία με πολύ προσεκτικές κινήσεις, έφυγε με το παιδί τους και πιθανόν να ενημέρωσε υποστηρικτική ομάδα να κινήσουν διαδικασίες για την γιάφκα και τα χρήματα από τις ληστείες. Ένας... μηχανισμός κινητοποιήθηκε άμεσα και το σχέδιο «εξαφάνισής» της στήθηκε με τη σύμπραξη αρκετών έμπιστων ατόμων, αναφέρουν αστυνομικοί κύκλοι. 

Τα δύο ζητήματα που προκύπτουν είναι ποιος βοήθησε την Πόλα Ρούπα να εξαφανιστεί καθώς και το που είναι κρυμμένο το ΙΧ μάρκας Hyundai που είχε αγοράσει ο Μαζιώτης ως Μιχάλης Μιχελάκης. Αυτά τα ερωτήματα καλείται να απαντήσει η Αντιτρομοκρατική για να ξεδιπλώσει το νήμα. Επειδή όμως η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμάται ότι χάλασε σχέδια του ζευγαριού για επόμενο χτύπημα, σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει η κατάσχεση των όπλων, πιθανόν και ποσού των κλεμμένων χρημάτων, που θα βρεθούν στην γιάφκα. 

Στο στόχαστρο παραμένουν πληροφορίες που φτάνουν στην Αντιτρομοκρατική για τα Πατησιά, τον Άγιο Νικόλαο και τον Μαραθώνα, ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει  και όλα τα καρέ από κάμερες τόσο των συρμών του ηλεκτρικού, όσο και των διοδίων σε μια προσπάθεια να αποκρυπτογραφηθούν τα δρομολόγια του Μαζιώτη και της Ρούπα των τελευταίων μηνών. 

ΑΝ. ΓΑΛ.