Αποπλάνηση ανήλικης μέσω διαδικτύου, είναι η κατηγορία που αντιμετωπίζει ένας 30χρονος από τις Σέρρες, ο οποίος υποδυόταν ότι είναι καθηγήτρια αγγλικών για να προσεγγίσει ανήλικες.

Δικογραφία σε βάρος 30χρονου που κατηγορείται για αποπλάνηση ανήλικης σχηματίστηκε από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Όπως κατήγγειλε η μητέρα της ανήλικης, ο 30χρονος είχε επικοινωνία με την 13χρονη κόρη της μέσω του ηλεκτρονικού προγράμματος “msn - messenger”.

Αρχικά εμφανίσθηκε ως καθηγήτρια Μαθηματικών και αφού κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της ανήλικης, προέβη μέσω της χρήσης κάμερας του ηλεκτρονικού υπολογιστή της, στην αποπλάνησή και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας της.

Μετά από ψηφιακή έρευνα και αφού εξακριβώθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη, κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη στις Σέρρες.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι περιείχε στοιχεία που αποδεικνύουν την είσοδο του στο διαδίκτυο με το επίμαχο όνομα χρήστη, το συγκεκριμένο χρόνο.

Κατά την εξέτασή του, ο 30χρονος παραδέχτηκε ότι εισερχόταν σε προγράμματα ανταλλαγής μηνυμάτων, χρησιμοποιώντας τις επίμαχες ηλεκτρονικές διευθύνσεις καθώς και ότι συνομιλούσε με την ανήλικη, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.