Σε αναβολή οδηγήθηκε η δίκη ενώπιον του Β΄ Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, του 53χρονου πολιτικού μηχανικού, που φέρεται να έχει ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα των παράνομων πλειστηριασμών, για την απειλή σε βάρος δικηγόρου, μάρτυρα στην έρευνα για την μεγάλη υπόθεση με τα ακίνητα.

Το δικαστήριο, ενώπιον του οποίου έδωσε κατάθεση με σοβαρές καταγγελίες για απειλές που δεχόταν από τον μηχανικό, ο μηνυτής, ανέβαλε την εκδίκαση ώστε να κληθεί να καταθέσει ουσιώδης μάρτυρας.

Ο καταγγέλλων δικηγόρος, που φρουρείται για λόγους ασφαλείας επί 24ωρο, για πρώτη φορά δημόσια αναφέρθηκε στην εμπειρία του ως νομικού συμβούλου στο γραφείο του 53χρονου που κατηγορείται για απειλή, παράνομη οπλοκατοχή και απόπειρα παράνομης βίας.

Η τελευταία απειλή για τον δικηγόρο - και αντικείμενο της δίκης - ήταν μία σφαίρα από καλάσνικοφ που δέχθηκε στις 31 Οκτωβρίου από τον πρώην εργοδότη του σε επιστολή που του απέστειλε για να τον εκφοβίσει. Παρών στο περιστατικό με τον φάκελο ήταν και ο αστυνομικός που φρουρεί τον μάρτυρα, την κατάθεση του οποίου στο δικαστήριο ζήτησαν και η πλευρά του μηνυτή και η πλευρά του κατηγορουμένου μηχανικού. Το δικαστήριο αποδέχθηκε το αίτημα και η δίκη αναβλήθηκε για τις 16 Φεβρουαρίου ώστε να κληθεί να καταθέσει ο αστυνομικός φρουρός.

Στην κατάθεση που έδωσε ο μηνυτής αναφέρθηκε στην απόφαση του να καταγγείλει, πριν περίπου ενάμιση χρόνο τον εργοδότη του, στην Διεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος όταν αντελήφθη πως στο γραφείο του μηχανικού γίνονταν σωρεία πλαστογραφιών. Ο Μηχανικός όμως, όπως υποστήριξε ο μηνυτής, κατάλαβε την συνεργασία του με τις αρχές και προσπάθησε να τον πείσει να ανακαλέσει όσα είχε πει στους αστυνομικούς «με το καλό». Όταν ο δικηγόρος δεν ενέδωσε στις προτάσεις να ανακαλέσει και «να τα βρούμε», άρχισαν οι «απίστευτες απειλές» για την ζωή του και την ζωή των παιδιών του. Του τηλεφωνούσαν, όπως είπε, άγνωστοι για να του που πουν πως θα σφάξουν το παιδί του ή να απειλήσουν την δική του ζωή. Αποκορύφωμα αυτών ήταν η αποστολή της σφαίρας.