Συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη, Πόλας Ρούπα, ενώ χτες το απόγευμα δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες της με την καινούρια της εμφάνιση. Οι φωτογραφίες προέρχονται από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης καταστήματος, όπου η Ρούπα πήγε να ψωνίσει με το παιδί της. Οι φωτογραφίες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν υποστεί επεξεργασία και έχουν απομονωθεί ώστε να μην φαίνονται τα χαρακτηριστικά του παιδιού της.

Στην ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι η Ρούπα χρησιμοποίησε το Hyundai Accent, χρώματος ασημί με το υπ' αριθμόν ΥΗΤ-2959 αυτοκίνητο έφυγε από το διαμέρισμα στο Μαρούσι με αυτό το ΙΧ και στη συνέχεια πιθανό να άλλαξε πινακίδες ή να το έκρυψε σε ειδικό χώρο με τη βοήθεια συνεργών. Επίσης, ενδέχεται να έχει αλλάξει ξανά την εμφάνισή της ή να φοράει περούκα.

Παράλληλα, εκτιμάται ότι η Πόλα Ρούπα μαζί της οπλοφορεί με το όπλο που δεν βρέθηκε στη θήκη που εντοπίστηκε στο κρησφύγετό τους στην Υψηλάντου 27. Όπως έγραψε και χτες το newpost, για την «εξαφάνιση» της Ρούπα κινητοποιήθηκε ένας ολόκληρος μηχανισμός που εκτιμάται ότι αποτελείται από... έμπιστους ποινικούς και άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ η συνολική δράση των Μαζιώτη- Ρούπα υποδηλώνει ότι σίγουρα θα είχαν σχεδιάσει τι θα κάνουν σε περίπτωση που ένας από τους δύο εντοπιστεί από την ΕΛ.ΑΣ.
 
Η Αστυνομία στη χθεσινή της ανακοίνωση επεσήμανε ότι η Ρούπα ενδέχεται να κυκλοφορεί με το υπ' αριθμόν ΥΗΤ-2959 αυτοκίνητο, μάρκας Hyundai Accent, χρώματος ασημί, το οποίο είχε αγοράσει ο Νίκος Μαζιώτης, με πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με στοιχεία Μιχάλης Μιχελάκης του Νικολάου και της Αρχοντίας. Για το λόγο αυτό εξετάζονται προσεκτικά οι εικόνες από τις κάμερες που βρίσκονται στην Αττική Οδό αλλά και στις Εθνικές Οδούς μήπως εντοπιστεί το αυτοκίνητο.
 
«Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συγκεκριμένου αυτοκινήτου επικεντρώνονται σε περιοχές της Αττικής, όπως τα Πατήσια, τον Άγιο Νικόλαο, τη Κυψέλη, τη Νέα Χαλκηδόνα, τη Νέα Ιωνία, τον Μαραθώνα, τη Νέα Μάκρη και το Γραμματικό, καθώς και στις περιοχές του Κιάτου και της Ακράτας Κορινθίας.
 
ΑΝ. ΓΑΛ.