«Ο κύκλος των απολύσεων, που είχε συμφωνηθεί το 2012 και επικαιροποιήθηκε τον Μάιο του 2013 από την τρικομματική κυβέρνηση, κλείνει στο τέλος του 2014», τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρρύθμισης. 

Μιλώντας στον «ΒΗΜΑ FM», ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέκρινε τους συνδικαλιστές της ΠΟΕ- ΟΤΑ ότι «συγκαλύπτουν φαινόμενα παρανομίας και ανομίας που δεν πρόκειται να γίνουν δεκτά επί δικής μου υπουργίας».

Όσον αφορά στην αξιολόγηση, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να εφαρμοστεί ο νόμος, υπενθυμίζοντας ότι «ψηφίστηκε και από τα δύο κυβερνητικά κόμματα, πριν από τρεις μήνες. Το σχετικό νομοσχέδιο είχε τεθεί σε διαβούλευση από τον Ιανουάριο. Η συζήτηση συνεχίστηκε στη Βουλή και το νομοσχέδιο ψηφίστηκε. Από τη στιγμή που ένας νόμος ψηφίζεται, πρέπει να εφαρμόζεται».

Για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα και το ενδεχόμενο να μην γίνουν οι απολύσεις που έχουν συμφωνηθεί, είπε:

«Δεν μπορούμε να ανοίξουμε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα. Η υπαναχώρηση από ψηφισμένα μέτρα μέχρι στιγμής δεν μας έχει βγει σε καλό... Η κυβέρνηση είναι ενιαία και υλοποιεί δεσμεύσεις που είναι συμφωνημένες... Όταν συγκυβερνούν δύο κόμματα που ήταν παραδοσιακοί πολιτικοί εχθροί θα υπάρχουν εντάσεις, αρκεί να είμαστε συνεπείς σε αυτά που έχουμε δεσμευθεί, σκεπτόμενοι πάντα προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων».

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της μείωσης της φορολογίας, σημειώνοντας ότι είναι το μέτωπο που πρέπει να ανοίξει στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Τέλος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρρύθμισης απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών, λέγοντας:

«Δεν βλέπω εκλογές. Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσει μια ετερόκλητη πολιτική συμμαχία, με τη συμμετοχή και της Χρυσής Αυγής, για να μπλοκάρει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκτιμώ ότι θα πέσει στο κενό... Είναι μέγιστο θεσμικό ατόπημα για ένα κόμμα να λέει ότι "εγώ θα καταψηφίσω όποιο πρόσωπο και αν προτείνετε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας"».