Σύσκεψη με τους δημάρχους του νομού Ηρακλείου συγκάλεσε σήμερα ο γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Θανάσης Καρούντζος, προκειμένου να εξετάσουν από κοινού θέματα που προέκυψαν από την εφαρμογή του Καλλικράτη, όπως είναι ζητήματα διοικητικής λειτουργίας και προβλήματα αποφάσεων.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της πλατείας Kουντουριώτη, στην παραλιακή του Ηρακλείου, με τους δημάρχους να θέτουν επί τάπητος, αφενός τα εμπόδια που συναντούν κατά την προσπάθειά τους να εντάξουν έργα στο ΕΣΠΑ, κι αφετέρου τον "τοίχο" που αντικρίζουν κάθε φορά που επιδιώκουν να συναντήσουν υπουργούς ή άλλους κυβερνητικούς φορείς, που κατέρχονται στην Κρήτη.

Θεσμικά ζητήματα, τη γραφειοκρατία και την απλοποίηση του ΕΣΠΑ, για τις διαδικασίες ένταξης στο ΕΣΠΑ καθώς και το αίτημα να υπάρχουν διακριτές σχέσεις μεταξύ α' και β' βαθμού αυτοδιοίκησης, έθεσαν οι δήμαρχοι του νομού Ηρακλείου, ενώ ένα ακόμη ζήτημα που τέθηκε αφορά στις απαραίτητες μετατάξεις προσωπικού. Συγκεκριμένα οι δήμαρχοι ζητούν ορθολογικότερη διαχείριση του προσωπικού που στελεχώνει τους δήμους και την περιφέρεια, καθώς παρατηρείται "συνωστισμός" εργαζομένων στην Περιφέρεια, αφήνοντας με ανεπαρκή στελέχωση τους μικρούς δήμους.