Να αλλάξει άμεσα το καθεστώς που έχει διαμορφωθεί σχετικά με τη διαμόρφωση της τιμής του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου ζητάει με επιστολή του από τα υπουργεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Θαλασσίων Υποθέσεων,  ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου Αντιπάρου.

Ο σύλλογος σημειώνει ότι το κόστος μεταφοράς στα νησιά, ανθρώπων, οχημάτων και εμπορευμάτων, ''είναι απαγορευτικό πλέον για όλους. Με το ΦΠΑ στο 13% και 23%, δηλαδή στο ένα τέταρτο της τιμής του εισιτηρίου, δεν μπορεί ν' αναπτυχθεί ο τουρισμός, όπως διατείνεται η Κυβέρνηση, που μείωσε, πολύ σωστά, το ΦΠΑ στα ξενοδοχεία στο 6%. Γιατί εάν δεν υπάρξει κίνηση στα νησιά, η μείωση για τη διαμονή 6% από μόνη της δεν θα έχει αποτέλεσμα. Παράλληλα, πλήττονται και οι μόνιμοι κάτοικοι, γιατί είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν τόσο υψηλό ναύλο λόγω του υψηλού ΦΠΑ και όχι μόνο. Ο ναύλος επιβαρύνεται κατά 35% με κρατήσεις υπέρ τρίτων, που δεν είναι ανταποδοτικές στους επιβάτες των πλοίων της ακτοπλοΐας. Τι νόημα π.χ. έχει να πληρώνουμε για το ΝΑΤ; Πληρώνουμε άραγε για το ΙΚΑ στο εισιτήριο των τρένων ή των λεωφορείων;

Κατά συνέπεια, οι κρατήσεις υπέρ τρίτων και το ΦΠΑ που φτάνουν στο 60% της αξίας του εισιτηρίου, κάνουν απαγορευτικό το κόστος μεταφοράς, τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες και τους τουρίστες''.

Ο σύλλογος ζητάει:

- Ο ΦΠΑ μεταφοράς να διαμορφωθεί στο 6% όπως έγινε και για τα ξενοδοχεία.

- Να καταργηθούν άμεσα όλες οι μη ανταποδοτικές επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων.

- Να επιδοτηθούν τα εισιτήρια τουλάχιστον κατά 5% για να ενισχυθεί η τουριστική κίνηση στα νησιά μας.

- Να αποφασιστούν άμεσα ρυθμίσεις σε σχέση με την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου μεταξύ νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας.