current views are: 3

24 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση19:45

Βόλος: «Επιδρομή» από τρωκτικά και κατσαρίδες

Επιδρομή… από κατσαρίδες και τρωκτικά -κυρίως αρουραίους- φαίνεται ότι δέχονται το τελευταίο χρονικό διάστημα συνοικίες του Βόλου. 

Δημοσίευση 19:45’
αρθρο-newpost

Επιδρομή… από κατσαρίδες και τρωκτικά -κυρίως αρουραίους- φαίνεται ότι δέχονται το τελευταίο χρονικό διάστημα συνοικίες του Βόλου. 

Επιδρομή… από κατσαρίδες και τρωκτικά -κυρίως αρουραίους- φαίνεται ότι δέχονται το τελευταίο χρονικό διάστημα συνοικίες του Βόλου. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ταχυδρόμος», κάτοικοι σε γειτονιές πάνω από την Αναλήψεως, στη Ν. Δημητριάδα, τη Ν. Ιωνία, στο Παλιό Λιμεναρχείο και στη συνοικία Επτά Πλατανίων, καταγγέλλουν ότι κατσαρίδες και τρωκτικά ξεπετάγονται από υπονόμους, συνιστώντας κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Οι αναφορές είναι σχεδόν καθημερινές: είτε στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, είτε στη ΔΕΥΑΜΒ, κάτοικοι τηλεφωνούν για να αναφέρουν περιστατικά εμφάνισης τρωκτικών και κατσαρίδων, που βρίσκουν έξοδο στις γειτονιές τους, μπροστά από την πόρτα του σπιτιού τους, μέσα από υπονόμους.

Εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι φέτος, ο αριθμός των τρωκτικών και των κατσαρίδων στην πόλη, έχει αυξηθεί, πιθανότατα λόγω κλιματολογικών συνθηκών. Η αύξηση του πληθυσμού τους, διαφαίνεται και από την… κυκλοφορία τους σε γειτονιές της πόλης. Κάτοικοι φοβούνται για τη μετάδοση τυχόν ασθενειών και ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες να λάβουν μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Όμως…

Σύμφωνα με τη Διευθύντρια Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, Χρυσούλα Κολημήτρα, η ΔΕΥΑΜΒ, είναι αρμόδια για τον καθαρισμό του δικτύου ομβρίων καθώς και για την απολύμανση, απεντόμωση και μυοκτονία. Για το παραπάνω έχει ενημερώσει το Διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ, Δημ. Οικονομίδη, ο οποίος ωστόσο υποστηρίζει ότι η υπηρεσία δεν είναι αρμόδια για τις μυοκτονίες και απεντομώσεις. Ακόμη και ο καθαρισμός του δικτύου αποτελεί ζητούμενο, με την υπηρεσία να μην παρέχει ακριβή στοιχεία πότε έγινε τελευταία φορά καθαρισμός του δικτύου. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το δίκτυο καθαρίζεται δοθείσης… ευκαιρίας, όταν συνεργεία καλούνται να αντιμετωπίσουν κάποια βλάβη.

«Δεν είναι η ΔΕΥΑΜΒ αρμόδια για μυοκτονίες στο δίκτυο που είναι τεράστιο», είπε κ. Οικονομίδης.

Ο ίδιος πάντως, ανέφερε ότι λόγω της πληθώρας των παραπόνων των πολιτών και αναγνωρίζοντας ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο, η ΔΕΥΑΜΒ ανήρτησε πρόσκληση για την κατάθεση προσφορών από συνεργεία απεντομώσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί με ψεκασμούς στα φρεάτια, το πρόβλημα με τις κατσαρίδες.

Και πάλι όμως ψεκασμοί θα γίνουν σε σημεία για τα οποία έχουν υπάρξει αναφορές πολιτών και σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι μυοκτονίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος των τρωκτικών.


σχετικα αρθρα