current views are: 1

25 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση14:55

Κατά των ρυθμίσεων για τις μετεγγραφές οι πρυτάνεις

Κατά των αλλαγών του υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές τάσσεται το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων.

Δημοσίευση 14:55’
αρθρο-newpost

Κατά των αλλαγών του υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές τάσσεται το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων.

Κατά των αλλαγών του υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές τάσσεται το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων.

«Αδιαφορώντας για τις τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις που επιφέρουν κατά μείζονα λόγο οι ψηφισθείσες κατά τον περασμένο Μάιο, αλλά και οι σχεδιαζόμενες νέες ρυθμίσεις, το υπουργείο Παιδείας οδηγεί στην υποβάθμιση της ποιότητας των σπουδών χιλιάδων φοιτητών/φοιτητριών και στην ουσιαστική συρρίκνωση των Περιφερειακών Πανεπιστημίων. Παράλληλα, το μέτρο αυτό θα θίξει και τα Κεντρικά Πανεπιστήμια, τα οποία θα καταρρεύσουν υπό το βάρος τής, για ακόμη μια φορά, αλόγιστης και άμετρης αύξησης των φοιτητών τους, σε συνδυασμό με την αύξηση των εισακτέων σε πολλά ακαδημαϊκά Τμήματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση των Πρυτάνεων.

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων καλεί το υπουργείο Παιδείας να μην προχωρήσει σε καμία νέα ρύθμιση για επιπλέον μετεγγραφές, αλλά να διαβουλευθεί με τα Πανεπιστήμια «προκειμένου να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα που θα διασφαλίζουν την ομαλή ακαδημαϊκή λειτουργία των Ιδρυμάτων».

Συνάντηση πρυτάνεων – Λοβέρδου

Και το θέμα των μετεγγραφών θα τεθεί στη συνάντηση που θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ και τους προέδρους των ΤΕΙ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Στην ανακοίνωση, τονίζεται ότι δεν υπάρχει νέα ρύθμιση πέραν αυτής που ψηφίστηκε από τη Βουλή τον περασμένο Μάιο.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι από το υπουργείο Παιδείας έγινε προσπάθεια να περιοριστεί η περικοπή στα ΑΕΙ στα χαμηλότερα επίπεδα, κρατώντας ανέπαφη την επιχορήγηση για τη σίτιση και στέγαση, ενώ συγχρόνως καταβάλλεται προσπάθεια ενίσχυσης των χρηματοδοτήσεων του ΠΔΕ και των κονδυλίων μέσω ΕΣΠΑ.