current views are: 3

26 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση14:04

Στις φυλακές Διαβατών μετήχθη υπό άκρα μυστικότητα ο Νίκος Μαζιώτης

Στις φυλακές Διαβατών μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί ο Νίκος Μαζιώτης.

Δημοσίευση 14:04’
αρθρο-newpost

Στις φυλακές Διαβατών μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί ο Νίκος Μαζιώτης.

Στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί ο Νίκος Μαζιώτης, υπό άκρα μυστικότητα, ύστερα από την απόφαση του συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού. 

Το συμβούλιο φυλακών του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού που απαρτίζεται από τη Διευθύντρια των Φυλακών, τον Αρχιφύλακα, και την Κοινωνική Λειτουργό, ζήτησαν από τον Γενικό Γραμματέα της Σωφρονιστικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρίνο Σκανδάμη, να μεταχθεί ο Μαζιώτης σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα για λόγους ασφαλείας.

Έτσι, σήμερα, υπό άκρα μυστικότητα, μεταφέρθηκε σε ένα κελί στο ισόγειο των φυλακών Διαβατών, όπου θα διαμένει με ακόμη δύο ποινικούς κρατούμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Μαζιώτης είχε πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο των φυλακών αλλά όπως δήλωσε ο συνήγορός του Σπύρος Φυτράκης δεν είχαν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. 

Στις φυλακές των Διαβατών ο Νίκος Μαζιώτης θα εκτίσει ποινή κάθειρξης 125 ετών που του έχει επιβληθεί για τη συμμετοχή του στον «Επαναστατικό αγώνα», ενώ σε βάρος του εκκρεμούν 5 κακουργήματα μετά την επεισοδιακή σύλληψή του στο κέντρο της Αθήνας, κατά την οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά στο χέρι.


σχετικα αρθρα