Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κτίρια του «Αρεταίειου» και του «Αιγινήτειου» και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν το πρωί της Τρίτης οι εργαζόμενοι των δύο νοσοκομείων. Κλειστό αυτή την ώρα το Σύνταγμα.

Οι διοικήσεις των δύο νοσοκομείων αποφάσισαν την αναστολή της συμμετοχής του «Αρεταίειου» και του «Αιγινήτειου» στις εφημερίες και στην ενδονοσοκομειακή νοσηλεία, λόγω συσσωρευμένων χρεών.

Το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης το 28% του προϋπολογισμού του Αιγινήτειου και του Αρεταίειου θα βρίσκεται στις αρμόδιες ΔΟΥ των νοσοκομείων, ούτως ώστε να ξεκινήσουν τις πληρωμές, σύμφωνα με τον αρμόδιο ειδικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Βασίλη Παπάζογλου.

Όπως είπε, η λύση αυτή είναι προσωρινή, προκειμένου να λυθεί το άμεσο πρόβλημα του Αιγινήτειου και του Αρεταίειου, μετά την ανακοίνωση για αναστολή της λειτουργίας τους.

Πρόσθεσε ότι η οριστική λύση θα δοθεί μέσα από έναν στρατηγικό σχεδιασμό σε βάθος τριετίας, που θα πρέπει να κάνουν οι δύο εφορίες των νοσοκομείων, προκειμένου να γίνει εξορθολογισμός των δαπανών τους.