current views are: 1

27 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση06:29

Από θαύμα σώθηκε αλεξιπτωτιστής στη Λάρισα

Το εφεδρικό αλεξίπτωτο και η ψυχραιμία έσωσαν έναν νεαρό σμηνία της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Ερεύνης – Διασώσεως (31 ΜΕΕΔ) της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Δημοσίευση 06:29’
αρθρο-newpost

Το εφεδρικό αλεξίπτωτο και η ψυχραιμία έσωσαν έναν νεαρό σμηνία της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Ερεύνης – Διασώσεως (31 ΜΕΕΔ) της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Το εφεδρικό αλεξίπτωτο και η ψυχραιμία έσωσαν έναν νεαρό σμηνία της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Ερεύνης – Διασώσεως (31 ΜΕΕΔ) της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ήταν κατά τη διάρκεια άλματος ελεύθερης πτώσης στο πλαίσιο παρακολουθήσεως από μέρους του Σχολείου Ελευθέρας Πτώσεως της ΣΧΑΛ του Στρατού Ξηράς, στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, όταν ο σμηνίας ενώ είχε εγκαταλείψει το αεροσκάφος και ήταν στον αέρα  επιχείρησε να ανοίξει το αλεξίπτωτο. Τότε μπλέχτηκε η αρτάνη στο πόδι του και του το έσπασε στον μηρό.

Σύμφωνα με το thessalianews.gr o σμηνίας άρχισε να στροβιλίζεται με το κυρίως αλεξίπτωτο μπλοκαρισμένο και το πόδι του σπασμένο. Ωστόσο, με απόλυτη ψυχραιμία και παρά τον οξύ πόνο και την ζαλάδα, ο νεαρός υπαξιωματικός, κατάφερε να απελευθερωθεί από το κυρίως αλεξίπτωτο και να ενεργοποιήσει το εφεδρικό του, το οποίο άνοιξε μόλις 800 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Μάλιστα, προσγειώθηκε δίπλα στο ασθενοφόρο που βρισκόταν στο σημείο, γνωρίζοντας ότι θα χρειαστεί άμεση ιατρική φροντίδα.

Τελικά, ο νεαρός υπαξιωματικός, αφού έλαβε τις πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου του παρασχέθηκε η αναγκαία ιατρική περίθαλψη και υποβλήθηκε σε εγχείρηση, πριν μεταφερθεί στο ΓΝΑ Αθηνών.


σχετικα αρθρα