Διευκρινίσεις δίνει, με δήλωσή της, η Σοφία Παπανδρέου, σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», που αφορά σε οφειλές της στην εφορία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κ. Παπανδρέου οφείλει στην εφορία 500.000 ευρώ από φορολογία εισοδήματος και ακινήτων, από τα οποία τα 300.000 είναι ληξιπρόθεσμα και η ίδια «δείχνει ασυνεπής στην πληρωμή των φόρων της» και «η εφορία βγάζει το Καστρί στο σφυρί».

Στη δήλωσή της, την οποία πραγματοποιεί «για την αποκαστάσταση της αλήθειας», όπως λέει, αναφέρει ότι, όντως «υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο», αλλά, προσθέτει, «ένα μέρος αυτών έχει ρυθμιστεί από πέρσι και οι δόσεις καταβάλλονται κανονικά». Υπάρχει και ένα άλλο μέρος το οποίο «προέκυψε παράλληλα αλλά και στη συνέχεια οδεύει προς ρύθμιση, προκειμένου να πληρωθεί».

Η κυρία Παπανδρέου, τονίζει επίσης, εδώ και πολύ καιρό, από το εξωτερικό που μένει έχει κάνει ενέργειες για την πώληση ακινήτου, οι οποίες, με την έλευσή της στην Ελλάδα, το αμέσως προσεχές διάστημα ολοκληρώνονται και, έτσι, θα γίνει εφικτή η πλήρης εξόφληση όλων των φορολογικών της υποχρεώσεων.

Τέλος, υπογραμμίζει ότι παρά τα όποια προβλήματα συνάντησε στην προσπάθειά της να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, δεν υπήρξε καμία πρόθεση αποφυγής έναντι αυτών και δεν ζητήθηκε καμία χαριστική ρύθμιση.

Η ίδια, προσθέτει ότι δόθηκε αγώνας δρόμου για την απόλυτη τακτοποίηση των οφειλών. «Οτιδήποτε άλλο», προσθέτει η κ. Παπανδρέου, «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».