Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στην έδρα της περιφέρειας Πελοποννήσου με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, των αντιπεριφερειαρχών, του γενικού διευθυντή του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συντονιστή για την εφαρμογή της μεταρρύθμισης του Καλλικράτη Θανάση Καταρτζή.

Η σύσκεψη είχε ως στόχο την ανάδειξη θεμάτων που έχουν προκύψει από την μέχρι τώρα εφαρμογή του θεσμού.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επεσήμανε την ανάγκη για ταχύτερη και τολμηρότερη εφαρμογή της μεταρρύθμισης, τονίζοντας ότι στη σημερινή εποχή απαιτούνται νέα εργαλεία για το ξεπέρασμα της κρίσης, όπως είναι ο θεσμός της αιρετής Περιφέρειας. Τόνισε επίσης, οι σημαντικές αποφάσεις για την ανάπτυξη της Περιφέρειας να λαμβάνονται σε διαβούλευση με τους πολίτες με τη συμμετοχή της αιρετής Περιφέρειας.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη, η αναθεώρηση του Χωροταξικού Πλαισίου για την Πελοπόννησο, που θα σηματοδοτήσει τη νέα ανάπτυξη για την Περιφέρεια, να αντιμετωπιστεί ως ουσιαστική διαδικασία με πραγματική διαβούλευση και όχι στα πλαίσια κάποιων υπηρεσιών κεντρικών υπουργείων.

Τέλος ο κ. Τατούλης επεσήμανε την τραγική πορεία του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος, λέγοντας ότι εγκυμονεί άμεσους κινδύνους για σημαντική απώλεια πόρων η οποία οφείλεται στην αδράνεια των μέχρι σήμερα υπευθύνων.