Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Δύσκολες ώρες για την οικογένεια από τα Σύβοτα Θεσπρωτίας, καθώς το τρίχρονο αγοράκι τους που νοσηλεύεται στα Ιωάννινα θα χάσει το χέρι του.

Το παιδί είχε μεταφερθεί από το περασμένο Σάββατο στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένο, καθώς είχε κόψει το χέρι του στο πλυντήριο.

Οι γιατροί του νοσοκομείου «Χατζηκώστα» έκαναν προσπάθειες επανασυγκόλησης χωρίς επιτυχία.Η λεπτή επέμβαση του ακρωτηριασμού θα ξεκινήσει νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost οι γιατροί είναι συντετριμμένοι και καταβεβλημένοι από το γεγονός ότι παρά την πολύωρη προσπάθεια, δεν κατάφεραν να «σώσουν» το χεράκι του παιδιού.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν:

«Μετά την εκτίμηση που έγινε σήμερα από την εξειδικευμένη ιατρική ομάδα που έκανε την προσπάθεια επανασυγκόλησης στον τρίχρονο ασθενή διαπιστώθηκε η αδυναμία αιματώσεως του περιφερειακού τμήματος.Στο ανωτέρω πλαίσιο και για να μην διακινδυνεύσει η ζωή του ασθενούς αποφασίσθηκε ο ακρωτηριασμός του μη βιώσιμου τμήματος».
 

Πώς έγινε το τραγικό περιστατικό

Όπως περιέγραψε η μητέρα του παιδιού, το τραγικό περιστατικό έγινε όταν βρίσκονταν οι δυο τους στο σπίτι.

Η μητέρα είχε βάλει το πλυντήριο να δουλεύει, όταν ξαφνικά αυτό χάλασε, η πόρτα άνοιξε με δύναμη και τα ρούχα «πετάχτηκαν» έξω.

Το παιδάκι έτρεξε, σήκωσε κάποια ρούχα από το πάτωμα και τα ξαναέσπρωξε στον κάδο, όταν το πλυντήριο άρχισε και πάλι να δουλεύει, προκαλώντας το σοβαρό τραυματισμό του.