Έντονη ήταν η αντίδραση της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ στην απόφαση του δικαστηρίου της Πάτρας για την αθώωση του επιχειρηματία και των στενών συνεργατών του που κατηγορούνται ότι πυροβόλησαν μετανάστες εργάτες στη Νέα Μανωλάδα.

Η ΓΣΕΕ τονίζει πως «η συγκεκριμένη απόφαση, βρίσκεται σε αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ενώ δεν δίνει το αναγκαίο για την ελληνική κοινωνία μήνυμα ότι δε θα περάσουν οι εργοδοτικές πρακτικές εκμετάλλευσης των εργαζομένων οι οποίες εντείνονται από την κυβερνητική αδράνεια».

Προσθέτει εξάλλου πως «να παρακολουθεί την εξέλιξη και της συγκεκριμένης απόφασης και θα συνεχίσει με κάθε μέσο και τρόπο τον αγώνα της για να σταματήσουν επιτέλους όπου υπάρχουν φαινόμενα ανήθικης επιχειρηματικότητας».

Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ κάνει λόγο για απόφαση «πρόκληση προς την εργατική τάξη» και προσθέτει ότι «θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο πλευρό όλων των εργατών ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσης. Οι όποιες δικαστικές αποφάσεις δεν μπορούν να εμποδίσουν την ανάγκη του οργανωμένου ταξικού αγώνα αλλά αντίθετα αποδεικνύουν περίτρανα την ανάγκη συσπείρωσης του συλλογικού αγώνα, την ανάγκη κοινού αγώνα Ελλήνων και Μεταναστών εργατών κόντρα στις αιτίες και το σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση».