Την πρόθεση να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις εξέφρασαν οι γιατροί στον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση στα προβλήματα τους.

Σε συνάντηση που είχε με τον κ. Βορίδη το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), συζητήθηκαν τα αιτήματα του κλάδου όπως η εφαρμογή του πλαφόν ανά πάροχο για διαγνωστικές εξετάσεις και η άμεση καταβολή ληξιπρόθεσμων του ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς. 

Η συζήτηση ήταν εφ’ όλης της ύλης και περιλάμβανε τις συλλογικές συμβάσεις, την ισοτιμία ιατρικής υπογραφής, την εφαρμογή των Διαγνωστικών Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων, τις προσλήψεις στο ΕΣΥ, την αύξηση των μισθών των νοσοκομειακών γιατρών, το ΕΣΠΑ και την αξιολόγηση και την ομογενοποίηση ιατρών των πρώην μονάδων ΕΟΠΥΥ.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, προειδοποίησε τον υπουργό Υγείας ότι θα ξεκινήσουν κινητοποιήσεις από όλους τους εργαστηριακούς ιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ, εφόσον δεν δρομολογηθεί άμεσα η εφαρμογή του πλαφόν ανά πάροχo και γεωγραφική περιφέρεια για διαγνωστικές εξετάσεις.

Από την πλευρά του ο κ. Βορίδης σύμφωνα με τον ΙΣΑ δεσμεύτηκε πως θα εκδώσει άμεσα σχετική υπουργική απόφαση.