Η κακιά συνήθεια των εργαζόμενων σε εστιατόρια ντιλίβερι να αφήνουν πάνω στη μηχανή τα κλειδιά από το μηχανάκι τους έδωσε την ευκαιρία σε έναν 16χρινο από τη Λάρισα να τα κλέβει το ένα μετά το άλλο. 

Σύμφωνα με το thessalianews.gr, ο 16χρονος, στις 9 προχθές βράδυ και σε κεντρικό δρόμο της Λάρισας, έκλεψε το μηχανάκι 23χρονου διανομέα την ώρα που αυτός παρέδιδε την παραγγελία. Την ώρα της κλοπής ωστόσο έγινε αντιληπτός και στην προσπάθεια του διανομέα να τον συγκρατήσει ενώ το μηχανάκι βρισκόταν σε κίνηση, το αποτέλεσμα ήταν ο θάλαμος με τον οποίο μεταφέρονται τα τρόφιμα να αποκολληθεί και να «μείνει στα χέρια» του διανομέα.

Ο διανομέας ενημέρωσε την επιχείρηση στην οποία εργαζόταν για την κλοπή αλλά και παράλληλα τους συναδέλφους του.

Μια ώρα αργότερα ο 16χρονος, εντοπίστηκε από άλλο διανομέα, να οδηγεί το κλεμμένο μηχανάκι σε συνοικία της Λάρισας. Ο 16χρονος μαθητής συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα από αστυνομικούς ενώ από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας προέκυψε ότι, πριν από λίγες ημέρες είχε κλέψει ένα ακόμη μηχανάκι από διανομέα, όπως και ένα δεύτερο τον περασμένο Δεκέμβριο ενώ, ένα τρίτο μηχανάκι είχε κλέψει την ίδια περίοδο το οποίο είχε βρεθεί ωστόσο εγκαταλελειμμένο στο κέντρο της πόλης.

Ο 16χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας για να αφεθεί στη συνέχεια ελεύθερος, καθότι ανήλικος.