Τα ξημερώματα κατέπλευσε στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου το κρουαζιερόπλοιο «Aegean Odyssey», προερχόμενο από το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης.

Οι εκατοντάδες επιβάτες του από το πρωί εκδράμουν στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, αλλά και στα πολλά αξιοθέατα τής Θεσσαλονίκης, αλλά και στην αγορά της.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιδεικνύουν οι ξένοι επισκέπτες για το αρχαιολογικό και το βυζαντινό μουσείο της Θεσσαλονίκης, τα κάστρα στην 'Ανω Πόλη, τη Ροτόντα, τον 'Αγιο Δημήτριο και τη Ρωμαϊκή Αγορά, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που κινήθηκαν από το πρωί με λεωφορεία μέχρι τη Βεργίνα, προκειμένου να επισκεφτούν τον εκεί αρχαιολογικό χώρο.

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει πάνω από 280 επιβάτες, κυρίως Βρετανούς, Αμερικάνους, Αυστραλούς και Καναδούς και έχει πλήρωμα 163 ατόμων. Το πλοίο θα αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη για το Βόλο στις 6 το απόγευμα σήμερα.

Πρόκειται για την τρίτη από τις συνολικά επτά αφίξεις, που πρόκειται να πραγματοποιήσει φέτος στη Θεσσαλονίκη το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο έχει τη δυνατότητα να πλέει όχι μόνο σε θάλασσες, αλλά και στους μεγάλους ποταμούς της Ασίας, όπως ο Σαϊγκόν και ο Γιανγκόν, καθώς και στον Γκουανταλκιβίρ στην Ισπανία.