current views are: 2

1 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση15:49

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Δεν συνδέεται η αξιολόγηση με τις απολύσεις

Καμία αλλαγή δεν θα επέλθει στον πυρήνα του νόμου για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Δημοσίευση 15:49’
αρθρο-newpost

Καμία αλλαγή δεν θα επέλθει στον πυρήνα του νόμου για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Καμία αλλαγή δεν θα επέλθει στον πυρήνα του νόμου για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, εξετάζονται προτάσεις που θα καταστήσουν σαφές ότι η αξιολόγηση είναι εργαλείο διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων και διοίκησης. 

Ταυτόχρονα ξεκαθάριζαν πως η αξιολόγηση δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με το πρόγραμμα κινητικότητας, με τη διαθεσιμότητα, τις απολύσεις, ενώ δεν έχει καμία μισθολογική ή υπηρεσιακή συνέπεια για τον υπάλληλο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η συγκριτική αξιολόγηση συνιστά απαραίτητο μεταβατικό στάδιο προετοιμασίας προς το οριστικό σύστημα αξιολόγησης, το οποίο θα κατατεθεί εντός των επόμενων μηνών στη Βουλή αφού προηγηθεί διαβούλευση με όλους τους φορείς. 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως συζητήθηκε η ενίσχυση στην απονομή της πειθαρχικής δικαιοσύνης, του ελέγχου των πλαστών πιστοποιητικών και του ελέγχου της μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου, κάτι που έχει δρομολογήσει ήδη τους τελευταίους 13 μήνες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, από τις αρχές του 2013, μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, έχουν απομακρυνθεί, για ποινικούς, πειθαρχικούς ή για λόγους υποβολής πλαστών δικαιολογητικών και παράνομων προσλήψεων, περισσότεροι από 500 υπάλληλοι.

Ο στόχος για την ολοκλήρωση των 15.000 απολύσεων μέχρι το τέλος του 2014, όπως αυτός έχει συμφωνηθεί από την κυβέρνηση, παραμένει, επισημαίνουν οι πηγές από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.