Σε βιοτεχνία στο Περιστέρι έφτιαχναν «μαϊμού» επώνυμα ρούχα και τα πωλούσαν μέσω... υποκαταστημάτων τέσσερις άνδρες που συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής.

Πρόκειται για τέσσερις Έλληνες ηλικίας 55, 33, 32 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων και ενός ακόμη 33χρονου που αναζητείαι σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση – αδικήματα της πλαστογραφίας, της απάτης, της παράβασης της νομοθεσίας περί σημάτων και του αθέμιτου ανταγωνισμού.

Ειδικότερα, οι τέσσερις άνδρεςί συνελήφθησαν π μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε βιοτεχνία απομιμητικών ενδυμάτων και αξεσουάρ στο Περιστέρι, καθώς και σε επτά καταστήματα πώλησης στο Γαλάτσι, στην Νέα Ιωνία, στα Σεπόλια, στο Μαρούσι, στην Πετρούπολη, στο Χαιδάρι και στο κέντρο της Αθήνας, όπου διέθεταν και πωλούσαν τα προϊόντα αυτά.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία διατηρούσε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, μέσω της οποίας διέθετε προς πώληση τα απομιμητικά προϊόντα.

Τα προϊόντα που κατασχέθηκαν, εξετάστηκαν από ειδικούς εμπειρογνώμονες, οι οποίοι πιστοποίησαν την πλαστότητα τους.

Ενημερώθηκαν επίσης οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., προκειμένου να προβούν σε εκτεταμένο φορολογικό έλεγχο τόσο των εμπλεκόμενων εταιρειών, όσο και των φυσικών προσώπων.