Μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήσαν σήμερα το πρωί  οι συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι ζητούν την μονιμοποίησή τους. Η πορεία ξεκίνησε από το δημαρχιακό μέγαρο της πλατείας Κοτζιά και κατέληξε στο κτίριο της Λιοσίων, όπου παραμένουν συγκεντρωμένοι οι συμβασιούχοι.

Πάντως λίγο πριν τις 2 άνοιξαν η Λιοσίων από την Ηπείρου. Οι συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων συνεχίζουν την κατάληψη στο δημαρχιακό μέγαρο στην Κοτζιά, ζητώντας την μονιμοποίησή τους. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη στις 6:30 στα Προπύλαια.

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Γκάζι, έξω από τις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού του Δήμου Αθηναίων, όταν συμβασιούχοι προσπάθησαν να μπουν στο χώρο, ενώ αστυνομικές δυνάμεις έκαναν μερική χρήση χημικών.
Με τη σύμφωνη γνώμη 26 συμβούλων της παράταξης της πλειοψηφίας εγκρίθηκε η πρόταση του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, αναφορικά με τους συμβασιούχους του δήμου.

Ειδικότερα, το ψήφισμα που πρότεινε ο κ. Καμίνης κάνει λόγο για «επιβεβαίωση από το δημοτικό συμβούλιο» της προηγούμενης απόφασης της 17ης Ιανουαρίου (σύμφωνα με την οποία οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου Αθηναίων) και καλεί τους συμβασιούχους που έχουν καταλάβει το δημαρχιακό μέγαρο «να σταματήσουν την κατάληψη και να συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών».