Στη σύλληψη δύο ατόμων από τη Θεσσαλονίκη που διακινούσαν ναρκωτικά μέσω κούριερ…προχώρησε η αστυνομία. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στα Χανιά όταν αστυνομικοί της ασφάλειας, ανακάλυψαν το δέμα με τα ναρκωτικά κατά την διάρκεια ελέγχων.

Η δράση του κυκλώματος αποκαλύφτηκε το βράδυ της Δευτέρας, όταν άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης συνέλαβαν δύο άνδρες, ηλικίας 39 και 40 ετών, που πήγαν να παραλάβουν το δέμα με τις ναρκωτικές ουσίες από εταιρεία μεταφοράς.

Το δέμα είχε σταλεί από συνεργό τους στα Χανιά, ωστόσο η αστυνομία γνώριζε για το περιεχόμενό του, καθώς το είχε εντοπίσει ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος μετά από έλεγχο που έκαναν αστυνομικοί, της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Χανίων, στο πλαίσιο ευρύτερης επιχείρησης ελέγχου των δεμάτων που έφταναν ή έφευγαν από την πόλη.

Οι άνδρες των διωκτικών αρχών "ακολούθησαν" τη διαδρομή του δέματος για να φτάσουν στα μέλη του κυκλώματος. Στη Θεσσαλονίκη συνέλαβαν τους δύο άνδρες, όταν πήγαν να παραλάβουν το πακέτο τους.

Συνολικά το δέμα περιείχε 9 αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες, συνολικού βάρους 2 κιλών και 40 γραμμαρίων, με ακατέργαστη κάνναβη, η οποία κατασχέθηκε.

Η έρευνα των Αστυνομικών συνεχίσθηκε στο σπίτι των συλληφθέντων, οπότε και βρήκαν ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και μια πλαστική συσκευασία που περιείχε 12.3γρ. χασίς.

Το τμήμα δίωξης ναρκωτικών Χανίων συνεχίζει την προανάκριση για τον εντοπισμό και σύλληψη του αποστολέα του δέματος.