Μετά το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων και τις έντονες διαμαρτυρίες τους για την κατάσταση που επικρατεί στον κτηνοτροφικό κλάδο, τα μέλη του συλλόγου κτηνοτρόφων προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι και στον αποκλεισμό του δημαρχείου Χανίων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Γιώργο Βενετάκη είναι η πρώτη φορά που τα σφαγεία των Χανίων παραμένουν κλειστά την περίοδο του Πάσχα, μία περίοδο ιδιαίτερα κερδοφόρα για τους κτηνοτρόφους. « Ενώ υπήρχε η δέσμευση ότι το σφαγείο θα άνοιγε για λίγες ημέρες για να εξυπηρετηθούν οι κτηνοτρόφοι αλλά και οι καταναλωτές εν όψει του Πάσχα, αυτό δεν έγινε και γίνεται για πρώτη φορά από τότε που άνοιξε το σφαγείο. Πάντα υπήρχαν προβλήματα στην λειτουργία του σφαγείου ωστόσο σε περίοδο εορτών πάντα λειτουργούσε για να καλυφθούν οι ανάγκες του νομού», είπε ο κ Βενετάκης.

Όπως είναι γνωστό τα δημοτικά σφαγεία έκλεισαν με απόφαση της υφυπουργού αγροτικής ανάπτυξης Μιλένας Αποστολάκη, καθώς δεν πληρούσαν τους όρους που θέτει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ο δήμος Χανίων ως μοναδική λύση για τον εκσυγχρονισμό και την επαναλειτουργία των δημοτικών σφαγείων, έχει προτείνει την σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας με την συμμετοχή της δημοτικής επιχείρησης «Κύδων» σε ποσοστό 20%, των κτηνοτρόφων σε ποσοστό 40% και του συλλόγου κρεοπωλών σε ποσοστό 40%. Ωστόσο μέχρι σήμερα, η λύση αυτή δεν έχει προχωρήσει.