Με προσοχή παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με τη διακοπή λειτουργίας του μεγάλου ρωσικού τουριστικού πράκτορα Labirint το υπουργείο Τουρισμού

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, μαζί με το υπουργείο Εξωτερικών, βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις ρωσικές αρχές και βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους φορείς του ελληνικού τουριστικού κλάδου. 

Αφού επισημαίνει πως υπάρχει συνεχής ενημέρωση και συντονισμός όλων των εμπλεκομένων πλευρών, διαβεβαιώνει πως από ελληνικής πλευράς «καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την ταχύτερη δυνατή ομαλοποίηση των συνεπειών του συγκεκριμένου περιστατικού».

Καταλήγοντας, τονίζει ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής και φιλόξενος τουριστικός προορισμός που σέβεται τους επισκέπτες της.

Υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο εξωτερικό περί τις 25 χιλιάδες τουρίστες- πελάτες του Labirint, αριθμός, που αποτελεί ρεκόρ στην τουριστική ιστορία της Ρωσία, κατά την εκπρόσωπο της Ρωσικής Ένωσης Τουριστικής Βιομηχανίας. Αδιευκρίνιστος αριθμός εξ αυτών βρίσκεται στην Ελλάδα.