Το κλείσιμο της ανακριτικής διαδικασίας κήρυξαν οι  εφέτες ειδικές ανακρίτριες που χειρίστηκαν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Οι κυριές Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου ολοκλήρωσαν την διερεύνηση της υπόθεσης έπειτα από μήνες ανακρίσεων και έστειλαν τη δικογραφία στον εποπτεύοντα εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο, προκειμένου να διατυπώσει τη πρόταση του, προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, σχετικά με το εάν θα παραπεμφθούν σε δίκη οι συνολικά 78 κατηγορούμενοι.

Τον τελικό λόγο θα έχει το Συμβούλιο Εφετών  το οποίο σε διάστημα δύο μηνών από την στιγμή που έχει στα χέρια του την εισαγγελική πρόταση θα αποφανθεί με αμετάκλητο βούλευμα. 

Αμέσως μετά θα προσδιοριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει, λίγο πριν ή αμέσως μετά, το τέλος του χρόνου, ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο ακόμη που θα διεξαχθεί η δίκη καθώς εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί ειδικός χώρος, λόγω του αριθμού των κατηγορουμένων, των συνηγόρων , μαρτύρων , προστατευόμενων μαρτύρων, αλλά και άλλων αναγκών, όπως η προβολή των δεκάδων φωτογραφιών και βίντεο που περιλαμβάνονται στην δικογραφία.

Υπενθυμίζεται η  εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον προσωρινά κρατούμενο Γιώργο Ρουπακιά , τον περασμένο Σεπτέμβριο στάθηκε η αφορμή για τη διερεύνηση της δράσης της Χρυσής Αυγής που οδήγησε στις συλλήψεις βουλευτών του κόμματος καθώς και του γενικού γραμματέα Νίκου Μιχαλολιάκου.

Από τους 78 κατηγορουμένους στην υπόθεση οι 30 έχουν κριθεί, με σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέα προσωρινά κρατούμενοι ενώ και οι 18 βουλευτές που εκλέχθηκαν με την Χρυσή Αυγή αντιμετωπίζουν το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.