Τα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια (φρουτάκια) σε καφενεία θα απαγορεύονται απο εδώ και στο εξής βάζοντας τέλος στα σενάρια για αύξηση του παράνομου τζόγου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνεδρίασης του ΚΤΕ  ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε οτι το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδα δεν θα αποσυρθεί.

Διευκρίνισε επίσης ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή μετά το Πάσχα, αφού θα έχουν ενσωματωθεί οι παρατηρήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, αποκλείονται κατ' αρχήν οι μικτοί χώροι εγκατάστασης των παιγνίων, με τα μηχανήματα να λειτουργούν κατ' αρχήν στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, ενώ στη συνέχεια θα εξετασθεί αν θα δοθούν άλλες άδειες και που.

Σε ότι αφορά τα καφενεία εκεί θα μπορούν να λειτουργήσουν μηχανήματα με "τεχνικά" παίγνια, δηλαδή θα αποκλείεται το παίγνιο με χρήματα (τζόγος).

Ωστόσο, πρόσθεσε οτι τα μηχανήματα αυτά σε πρώτη φάση θα μπουν μόνο σε καταστήματα του ΟΠΑΠ. Σε δεύτερο χρόνο φυσικά θα εξετασθεί η περαιτέρω επέκτασή τους.

Aνοικτό το ενδεχόμενο να δοθούν άδειες για ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια ("φρουτάκια") υπό την ομπρέλα του ΟΠΑΠ, άφησε  και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.

«Θα το δούμε. Υπάρχουν πάρα πολλές λύσεις γι’ αυτά τα θέματα και ήδη έχουμε κάνει μια επεξεργασία με τον κ. Παπακωνσταντίνου. Αν αυτό είναι το καλύτερο για την Πολιτεία, αυτό θα κάνουμε», είπε, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.