Σε ανοδικά επίπεδα θα κινηθούν οι αφίξεις τουριστών στη Ρόδο από τις ελεύσεις των Κρουαζιερόπλοιων στο νησί των Ιπποτών το 2011.

Συγκεκριμένα πάνω από 700.000 τουρίστες αναμένονται φέτος από τα 600 και πλέον κρουαζιερόπλοια που θα "πιάσουν" λιμάνι στη Ρόδο αντιπροσωπεύοντας μια αύξηση 25% στον αριθμό των επιβατών κρουαζιέρας σε σύγκριση με το 2010, όταν 561.000 επισκέπτες αποβιβάστηκαν στο νησί από τα 539 κρουαζιερόπλοια.

Η Ρόδος είναι ένας από τους τουριστικούς προορισμούς που επωφελούνται από τις πρόσφατες εξελίξεις στη λεκάνη της Μεσογείου αλλά και από τις πρόσφατες αλλαγές στην ελληνική κυβερνητική πολιτική για την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας, όπως την άρση του καμποτάζ και των νέων έργων υποδομών για την ενίσχυση των ελληνικών λιμανιών.

Ο κλάδος της κρουαζιέρας βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού με τον αρμόδιο υφυπουργού να δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι εντός του μηνός τρεις με τέσσερις εταιρίες θα δηλώσουν την Ελλάδα για χώρα εκκίνησης για τις δραστηριότητες τους, κάτι ιδιαίτερα θετικό για τον ελληνικό τουρισμό. "Αυτές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον είναι σοβαρές εταιρίες με ποιοτικό πελατολόγιο, ωστόσο μας ενδιαφέρουν οι μεγάλες εταιρίες και εκεί δίνεται το βάρος των πρωτοβουλιών μας" ανάφερε ο υπουργός.