Την κατάργηση των διοδίων στην παλιά εθνική οδό Λάρισας - Βόλου ζητούν φορείς της Θεσσαλίας.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα  υπό τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και με την παρουσία βουλευτών από Λάρισα και Μαγνησία, δημάρχων, εκπροσώπων κομμάτων, φορέων και στη Αστυνομίας αποφασίστηκε να ζητηθεί από την πολιτεία η κατάργηση των διοδίων, στον απόηχο του τραγικού δυστυχήματος που κόστισε τη ζωή σε τρία παιδιά.

Παράλληλα αποφασίστηκε να υπάρξει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τους παραχωρισιούχους προκειμένου να συζητηθεί αναλυτικά το θέμα, καθώς και να υπάρξει εκχώρηση αρμοδιοτήτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει σε βελτιωτικές παρεμβάσεις στην παλιά ΕΟ Λάρισας-Βόλου. 

Το πόσο υπολογίζεται με «παλιές τιμές» στα 23 εκ ευρώ χωρίς τις απαλλοτριώσεις.

Όλα αυτά σε κλίμα ομόθυμης καταδίκης της πολιτικής που ακολουθείται στο θέμα των διοδίων με τις συμβάσεις να αποκαλούνται από όλους «ληστρικές» και «αποικιοκρατικές»αλλά και υπό την αίρεση, κατά πόσο η κατάργηση των διοδίων είναι ένα ρεαλιστικό αίτημα, λόγω της μορφής των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί.

Ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Χρήστος Κέλλας, ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις ώστε να διευκολυνθούν οι θεσσαλικοί νομοί στο θέμα τη τιμής και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.