Το πρόγραμμα «ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ», μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2007 με περιοδεία σε πολλά νησιά και η οποία περιλαμβάνει μια πλούσια σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων και πολιτιστικών δράσεων για μικρούς και μεγάλους, στηρίζει και φέτος για 5η συνεχή χρονιά, ο Όμιλος Αttica Group.

Εφέτος το πρόγραμμα επισκέπτεται την Ηρακλειά, την Αντίπαρο, τη Χάλκη, τη Θηρασιά, το Καστελλόριζο, την Κάλυμνο, την Αμοργό και την Τήνο. Κατά τις επισκέψεις στα νησιά παρουσιάζεται ένα τρίπτυχο δράσεων, το οποίο περιλαμβάνει τις Λέσχες Ανάγνωσης, Διαγωνισμό Ανάγνωσης Παιδικού Βιβλίου και τις κύριες δράσεις του Φεστιβάλ της «Διάδρασης», όπου μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε μία πλούσια σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων και πολιτιστικών δράσεων.

Στους μαθητές δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαδραστικά εργαστήρια, ψηφιδωτό, kung fu, δημιουργία διαδικτυακής εφημερίδας και comics, θεατρικό παιχνίδι, yoga, μαθήματα παραδοσιακών ελληνικών χορών, μουσικά εργαστήρια, καθώς και παιχνίδια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Επίσης, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, οι νησιώτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κινηματογραφικές προβολές, ανοιχτή συζήτηση για τρόπους ενεργειακής αυτονομίας στα ελληνικά νησιά, συναυλίες με την Καμεράτα και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, καθώς και θεατρική παράσταση.

Η συγκεκριμένη δράση έχει στόχο την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό για όλους, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους, και εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Attica Group που τιτλοφορείται «Με Προορισμό εσάς» και απευθύνεται στα νησιά που εξυπηρετεί ο Όμιλος, με τα πλοία Blue Star Ferries & Superfast Ferries.