Τα τερτίπια του καιρού καλά κρατούν καθώς αρχές Αυγούστου και η ΕΜΥ προειδοποιεί για καταιγίδες και μάλιστα κατά τόπους ισχυρές. 
 
Αναλυτικά προβλέπονται πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Τα φαινόμενα θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά και πιο πολύ στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Μακεδονία. Ταυτόχρονα θα σημειωθεί και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. 
 
Αναλυτικά: 
 
Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες με ισχυρά τα φαινόμενα στη Μακεδονία. Η θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς. 
 
Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται ακόμα και βροχές ή καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και θερμοκρασία μέχρι 33 βαθμούς. 
 
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες το απόγευμα και βελτίωση από το βράδυ. Η θερμοκρασία μέχρι 36 βαθμούς. 
 
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη
 
Για την Αττική προβλέπεται κοκτέιλ από υγρασία, ζέστη και βροχές. Αναλυτικά η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις που θα φέρουν τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως το απόγευμα ενώ η θερμοκρασία στους 35 βαθμούς. 
 
Παρόμοιο το σκηνικό στη Θεσσαλονίκη με τον υδράργυρο να φτάνει στους 31 βαθμούς.