Εξιχνιάσθηκε στον Εύοσμο περίπτωση κλοπής χρυσαφικών από οικία τα οποία πουλήθηκαν σε ενεχυροδανειστήριο. 

Συνελήφθησαν ο δράστης της κλοπής, ο ιδιοκτήτης του ενεχυροδανειστηρίου, καθώς και μία υπάλληλος του καταστήματος, ενώ μεταξύ άλλων κατασχέθηκε μία πλακέτα χρυσού.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση για τα αδικήματα της κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 34χρονος, αρχές του τρέχοντος μηνός και ενώ φιλοξενούταν από 55χρονη σε εξοχική της κατοικίας στη Χαλκιδική, αφαίρεσε το κλειδί οικίας της, που βρίσκεται στον Εύοσμο, στο οποίο μετέβη αργότερα και αφαίρεσε από το εσωτερικό του διάφορα κοσμήματα.

Αργότερα τον ίδιο μήνα, ο 34χρονος μετέβη σε ενεχυροδανειστήριο στην Τούμπα ιδιοκτησίας του 51χρονου, όπου πούλησε τα παραπάνω κλοπιμαία στην 24χρονη, υπάλληλο του καταστήματος, η οποία δεν τα κατέγραψε στο σχετικό βιβλίο αγοραπωλησιών αργυροχρυσοχοϊας.

Σε έρευνα που ακολούθησε, σε αποθήκη που διατηρεί ο 51χρονος στην περιοχή της Σίνδου, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλακέτα βάρους 335,67 γραμμαρίων, το οποίο προερχόταν από λιώσιμο χρυσαφικών και λιρών που είχε παραλάβει από τον 34χρονο.

Επίσης, έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 34χρονου στον Εύοσμο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.640 ευρώ.

Επιπλέον, σε βάρος του 34χρονου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης ανακρίτριας Λασιθίου για τα αδικήματα της κλοπής και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.