current views are: 1

6 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση14:51

Δεν τους σταματάει ούτε ο Εισαγγελέας – Διαρκής η «τροφοδοσία» των συνδικαλιστών από τα ΕΛΤΑ

 Η διοίκηση των ΕΛΤΑ απτόητη συνεχίζει να «τροφοδοτεί» με χρήμα την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών.

Δημοσίευση 14:51’
αρθρο-newpost

 Η διοίκηση των ΕΛΤΑ απτόητη συνεχίζει να «τροφοδοτεί» με χρήμα την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Παρά το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που από το 2011 είχε εντοπίσει τις οικονομικές παρατυπίες, παρά τον εντατικό έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας που τις επιβεβαίωσε, παρά την Εισαγγελική παρέμβαση, η διοίκηση των ΕΛΤΑ απτόητη συνεχίζει να «τροφοδοτεί» με χρήμα την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών.

Όπως καταγγέλλουν στο newpost οι επιθεωρητές – συνεργάτες του Λέανδρου Ρακιντζή, μέχρι και σήμερα φτάνουν στα γραφεία τους καταγγελίες εργαζομένων στα ΕΛΤΑ για την παρακράτηση που γίνεται στο μισθό τους προκειμένου το ποσό αυτό να αποδοθεί στη συγκεκριμένη συνδικαλιστική Ομοσπονδία.

Πρόκειται για την ίδια Ομοσπονδία για την οποία η Οικονομική Αστυνομία διαπίστωσε ότι σπαταλώνται τεράστια ποσά σε ταξιδάκια και διαμονές σε πολυτελή ξενοδοχεία.

Όπως διευκρινίζουν στο newpost οι επιθεωρητές, υπάρχει συγκεκριμένη νομολογία η οποία απαγορεύει σε δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις να χρηματοδοτούνται απευθείας από τους εργαζόμενους.

«Οι Ομοσπονδίες, βάσει νόμου, χρηματοδοτούνται από τα πρωτοβάθμια σωματεία – μέλη τους. Αυτά μπορούν να λαμβάνουν εισφορές από τους εργαζόμενους, οι Ομοσπονδίες όχι. Παρ’όλα αυτά και  μετά από καταγγελίες που ακόμα μας έρχονται, πριν από περίπου ένα μήνα επικοινωνήσαμε με την διοίκηση των ΕΛΤΑ. Μας επιβεβαίωσαν ότι ακόμα και σήμερα παρακρατούν ποσά από τους μισθούς των εργαζομένων και τα αποδίδουν στην ΠΟΣΤ».

Και όπως διευκρινίζουν στο newpost οι επιθεωρητές, δεν πρόκειται για ευκαταφρόνητα ποσά:

«Μαζεύονται περίπου 80.000 ευρώ το μήνα. Ετησίως τα ποσά αυτά αγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ»!
 


σχετικα αρθρα