Άμεση συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ζητάει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ, ενώ κάλεσε τους πανεπιστημιακούς σε 3ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 14 Απριλίου με “βασικό στόχο  την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τις θέσεις” της Ομοσπονδίας.

Οι πανεπιστημιακοί ζητάνε τη συνάντηση με την Υπουργό για να τους απαντήσει όπως δηλώνουν στην ανακοίνωσή τους, “σε θέματα που χρήζουν επείγουσας αντιμετώπισης”, ενώ ζητάνε:

-Άμεση απεμπλοκή  της διαδικασίας εξέλιξης των μελών ΔΕΠ από την αναλογία 1:5

-Επιτάχυνση της χρηματοδότησης της Έρευνας.

-Το χρονοδιάγραμμα για τον  διορισμό των ήδη εκλεγέντων μελών ΔΕΠ,

-Να ενισχυθεί και να μην περιοριστεί η χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων

-Να βελτιωθεί το ειδικό μισθολόγιο των Πανεπιστημιακών με την ενσωμάτωση των επιδομάτων

-Τη διαβεβαίωση ότι στο νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται για τα ΑΕΙ θα συμπεριληφθούν οι θέσεις που κατέθεσε η ΠΟΣΔΕΠ
-Την επαναφορά της δυνατότητας συνυπηρέτησης εκπαιδευτικών συζύγων μελών ΔΕΠ

Παράλληλα ζητάνε να τακτοποιηθεί η απαράδεκτη ,όπως την χαρακτηρίζουν, κατάσταση στο χώρο των «Κολεγίων» και των «Ιδιωτικών Πανεπιστημίων»,

Επίσης, η ΠΟΣΔΕΠ προκήρυξε 3ωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη 14 Απριλίου 2011, τις ώρες 11:00 έως 14:00. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Υπουργείου Παιδείας, ενώ στη συνέχεια θα δοθεί συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα, η ομοσπονδία κάλεσε τους Συλλόγους  μελών ΔΕΠ των Πανεπιστημίων εκτός Αττικής προβούν σε αντίστοιχες ενέργειες ενημέρωσης της κοινής γνώμης με κατάλληλες εκδηλώσεις, συνεντεύξεις στα τοπικά ΜΜΕ ή ό,τι άλλο θεωρήσουν πρόσφορο για την επίτευξη των στόχων.