Τέσσερις τραυματίες, ένας εκ των οποίων σοβαρά, είναι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν νωρίς την Τρίτη το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά μεταξύ αστυνομικών και εργαζόμενων στη ναυπηγο-επισκευαστική ζώνη Περάματος.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν στις 3 το μεσημέρι πορεία από το σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά, και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν έξω από τον ΟΛΠ.

Όπως υποστήριξαν οι εργαζόμενοι, που ήταν περίπου 400 άτομα εκ των οποίων 100 με δίκυκλα, δέχθηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ με χρήση δακρυγόνων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από τα επεισόδια τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Ασκληπιείο Βούλας.

Αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι οι οποίοι ζητούν να σταματήσουν οι απολύσεις και η υποβάθμιση της ζώνης, εξακολουθούν να παραμένουν έξω από το κτίριο του ΟΛΠ.

“Τακτική αυταρχισμού και τρομοκρατίας από την κυβέρνηση”

Ανακοίνωση εξέδωσε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με την οποία “καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις καταστολής χτύπησε τη συγκέντρωση και την πορεία των εργαζομένων στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη έξω από το κτήριο του ΟΛΠ ”.

“Με αυτήν την τακτική του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας η κυβέρνηση επιδιώκει να θωρακίσει την ακραία αντιλαϊκή πολιτική της και να αναστείλει τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων”, αναφέρει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ.