Εξιχνιάστηκε η υπόθεση αφαίρεσης υλικών υπονομεύσεως, που χρησιμοποιούνται για καταστροφή διαβαθμισμένου υλικού, από ερμάρια αποθήκευσης τους στα ναρκαλιευτικά σκάφη "Αύρα" και "Αηδών".

Χθες συνελήφθησαν από την αστυνομία ως δράστες ένας 29χρονος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και δύο ιδιώτες ημεδαποί, ηλικίας 36 και 48 ετών, αντίστοιχα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο υπαξιωματικός αφαίρεσε τα υλικά υπονομεύσεως, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων μετέφερε στην πατρική του οικία στον τόπο καταγωγής του. Μέρος των υλικών αυτών παρέδωσε, στη συνέχεια, σε συντοπίτη του. Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα υλικά αυτά.

Οι τρεις συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις του νόμου περί όπλων, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Από τις έρευνες δεν προέκυψε σύνδεση με τρομοκρατικές πράξεις ή τρομοκρατικές οργανώσεις, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Υπενθυμίζεται ότι η αφαίρεση των υλικών είχε διαπιστωθεί σε τακτικό έλεγχο των υλικών υπονομεύσεως των ναρκαλιευτικών «Αύρα» και «Αηδών», την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011.