current views are: 1

7 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση07:36

Θεσσαλονίκη: Εξαπατούσαν ηλικιωμένους

Ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας εξαπατούσε σπείρα.

Δημοσίευση 07:36’
αρθρο-newpost

Ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας εξαπατούσε σπείρα.

Ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας εξαπατούσε σπείρα, στα ίχνη της οποίας έφτασε το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, στην Καλαμαριά, δύο μέλη της, ένας 39χρονος και μία γυναίκα 28 ετών,  σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης κακουργηματικής μορφής τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Εξιχνιάστηκαν, μέχρι στιγμής, επτά περιπτώσεις απάτης από τα οποία οι δράστες απέσπασαν, παράνομα, μεγάλα χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα της μεσολάβησης υπέρ συγγενικών τους προσώπων, προκειμένου να αποφύγουν νομικές συνέπειες που προέκυπταν από την εμπλοκή τους σε υποτιθέμενα τροχαία ατυχήματα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι συγκρότησαν τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2014, εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους με σκοπό να αρπάζουν χρήματα από ηλικιωμένους. Συγκεκριμένα, στις 5 Αυγούστου, γυναίκα – μέλος της οργάνωσης που αναζητείται, επικοινώνησε τηλεφωνικά με 81χρονο και προσποιούμενη τη δικηγόρο, τον ενημέρωσε για υποτιθέμενη πρόκληση τροχαίου ατυχήματος από τον εγγονό του, ενώ ταυτόχρονα απαιτούσε 7.000 ευρώ προκειμένου να μεσολαβήσει για την αποφυγή νομικών κυρώσεων σε βάρος του.

Οι δύο αλλοδαποί δράστες, πήγαν στο σπίτι του ηλικιωμένου άντρα προκειμένου να πάρουν τα χρήματα, όπου και συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Όπως προέκυψε από την προανάκριση, με αυτόν τον τρόπο δράσης απέσπασαν από τουλάχιστον επτά άτομα 50.200 ευρώ.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε επίσης ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν επιπλέον 29 άτομα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.


σχετικα αρθρα