ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερη με όρους η Θέμις Σκορδέλη

Δημοσίευση 7 Αυγούστου 2014, 12:13 / Ανανεώθηκε 7 Αυγούστου 2014, 12:13
Ελεύθερη με όρους η Θέμις Σκορδέλη
Facebook Twitter Whatsapp

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε σήμερα η κατηγορούμενη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση Θέμις Σκορδέλη.

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε σήμερα η κατηγορούμενη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση Θέμις Σκορδέλη, υποψήφια στις τελευταίες εθνικές εκλογές με τη Χρυσή Αυγή, επτά μήνες μετά την προφυλάκισή της.

Η προφυλάκισή της αντικαταστάθηκε μετά την έκδοση βουλεύματος του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, με το οποίο της επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, η υποχρέωση να εμφανίζεται δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας της, ενώ κατέβαλε εγγυοδοσία 3.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Θέμις Σκορδέλη, κρίθηκε προφυλακιστέα τον περασμένο Ιανουάριο μετά την απολογία της στις εφέτες ειδικές ανακρίτριες που χειρίστηκαν την μεγάλη υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου.

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου στο βούλευμά τους και παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα Γιώργου Γεράκη, έκριναν πως πρέπει να αφεθεί ελεύθερη.

Σημειώνεται ότι η Θέμις Σκορδέλη έχει κατηγορηθεί και για επίθεση σε βάρος Αφγανών μεταναστών, ενώ έπειτα από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι της, είχε βρεθεί μεταξύ άλλων υλικό της Χρυσής Αυγής και 18 κροτίδες.

Παράλληλα, πορριπτική ήταν η πρόταση του εισαγγελέα Στέλιου Κωσταρέλλου στην προσφυγή της συζύγου του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και βουλευτού του κόμματος, Ελένης Ζαρούλια, κατά της διάταξης της ειδικής εφέτου ανακρίτριας με την οποία της έχει επιβληθεί -μετά την απολογία της- περιορισμός κατ’οίκον με εξαίρεση τη μετάβασή της υπό αστυνομική συνοδεία στη Βουλή για την άσκηση των κοινοβουλευτικών της καθηκόντων, και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Τον τελευταίο λόγο για την αντικατάσταση, ή μη, των περιοριστικών όρων θα έχει το δικαστικό συμβούλιο.