Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Με προσφυγή στην αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία ζητούν τη συμμόρφωση του υπουργείου Οικονομικών στην απόφαση για τα αναδρομικά τους απαντούν οι ένστολοι.

Όπως δηλώνει στο newpost, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Χρήστος Φωτόπουλος, το πρωί συνεδρίασαν τα προεδρεία όλων των ομοσπονδιών και έλαβαν αποφάσεις.

Πέραν της προσφυγής, ήδη συντάσσεται κείμενο που θα διανεμηθεί στους ένστολους σε ολόκληρη τη χώρα, εξηγώντας βήμα-βήμα πώς φτάσαμε στην τροπολογία για τα επικουρικά τους ταμεία.

Τους έχει εξοργίσει η νομοτεχνική βελτίωση του υπουργείου Οικονομικών για την παράταση της προθεσμίας ώστε οι κλάδοι επικουρικής ασφάλισης των ενστόλων να μπορούν να μετατρέπονται σε ΝΠΙΔ μετά από εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης. Σε αυτήν έχει περιληφθεί διάταξη που προβλέπει ότι για τα ταμεία και τους τομείς επικουρικής ασφάλισης τους που θα μετατραπούν σε ΝΠΙΔ, το ποσοστό της εργοδοτικής εισφοράς παραμένει σταθερό ή μειώνεται, χωρίς οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση χρηματοδότηση ή παροχή εγγυήσεων από τη γενική κυβέρνηση ή άλλες μη ανταποδοτικές πηγές, πέραν των δικών τους πόρων. Οι ένστολοι εκτιμούν ότι με τη συγκεκριμένη πρόβλεψη το επικουρικό τους ταμείο θα οδηγηθεί στο ΕΤΕΑ επειδή δεν θα χρηματοδοτηθεί.

«Όταν οι συνάδελφοι σε ολόκληρη τη χώρα ενημερωθούν πώς φτάσαμε ως εκεί και την άρνηση της κυβέρνησης να δεχτεί και όσα εμείς προτείναμε αλλά και τροπολογία που τους πρότειναν 15 βουλευτές της ΝΔ, θα "μετρήσουμε" τις αντιδράσεις και την ετοιμότητα για το ενδεχόμενο περαιτέρω κινητοποιήσεων», διευκρινίζει ο κ. Φωτόπουλος.