Σε αγορά 45 νέων περιπολικών στις λιμενικές Αρχές της χώρας προχώρησε το υπουργείο Ναυτιλίας.

Τα νέα οχήματα, η αγορά των οποίων ολοκληρώθηκε με απορρόφηση πόρων σε ποσοστό 95% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων, θα ενισχύσουν την αστυνόμευση των λιμεναρχείων της χώρας, με προτεραιότητα την παραμεθόριο.

Η παραλαβή πραγματοποιήθηκε σήμερα σε ειδική εκδήλωση στην επισκευαστική βάση του Λιμενικού Σώματος στην Ελευσίνα, με την παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, αντιναυάρχου Αθανάσιου Αθανασόπουλου και του Β’ υπαρχηγού, αντιναύαρχου Βασίλειου Σιέττου.

«Τον τελευταίο χρόνο έχουμε προβεί σε ένα ευρύ εξοπλιστικό πρόγραμμα ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος σε επιχειρησιακά μέσα, μέσω της έγκαιρης απορρόφησης ευρωπαϊκών πόρων. Η ενδυνάμωση του δύσκολου έργου των ανδρών και των γυναικών του Λιμενικού Σώματος αποτελεί για εμάς κυρίαρχη προτεραιότητα» τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Ο υπουργός, επίσης, επισκέφθηκε τους χώρους της βάσης και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί εκτενώς για τη δραστηριότητά της και ιδιαίτερα για την πορεία των εργασιών επισκευής πλωτών και χερσαίων μέσων του λιμενικού.

Στο τέλος της επίσκεψης διεξήχθη σύσκεψη, όπου παρουσιάσθηκε αναλυτικά ο σχεδιασμός για τον εκσυγχρονισμό και την ολοκλήρωση των έργων, που αφορούν την επισκευαστική βάση.