Έδειχναν ιδιαίτερη αδυναμία σε εξοχικά και ξενοδοχεία στην Πύλο. Ο λόγος για εκγληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί συνολικά δεκατέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε εξοχικά, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και ξενοδοχεία της περιοχής, ενώ έχουν συλληφθεί τέσσερις Αλβανοί, 35, 20, 48 και 28 ετών.

Έπειτα από συστηματική έρευνα προέκυψε πως οι συλληφθέντες από τις αρχές Απριλίου μέχρι και τη σύλληψη τους και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, προχώρησαν σε συνολικά δεκατέσσερις διαρρήξεις στο Πετροχώρι και στη Γιάλοβα Μεσσηνίας.

Η ομάδα των Αλβανών, από την εγκληματική της δράση, είχε αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο ξεπερνά τις 13.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, μηχανήματα, εργαλεία και διάφορα αντικείμενα, μέρος των οποίων αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους. 

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και το χρηματικό ποσό των 385 ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.