Κάθε προσδοκία ξεπέρασε το ενδιαφέρον για την ένταξη στο πρόγραμμα νέων αγροτών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τουλάχιστον 11.5000 αιτήσεις έχουν κατατεθεί σε όλη τη χώρα, όταν στην αρχική προκήρυξη γινόταν λόγος για ένταξη 8.5000 ενδιαφερομένων.

Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος στο ΑΠΕ – ΜΠΕ τόνισε πως  «καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες ώστε όλοι οι επιτυχόντες νέοι αγρότες που πληρούν τις προϋποθέσεις της προκήρυξης να ενταχθούν στο πρόγραμμα εγκατάστασης νέων γεωργών του υπουργείου».

«Η προσπάθειά μας στοχεύει μέσα από την ένταξη στο πρόγραμμα όλων των νέων αγροτών να επιλυθεί ένα χρόνιο διαρθρωτικό πρόβλημα που είναι η γήρανση του αγροτικού πληθυσμού. Αυτή τη στόχευση, δηλαδή την ηλικιακή ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού έχει και η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, τόσο από τον πρώτο πυλώνα που αφορά στις άμεσες ενισχύσεις όσο και από τον δεύτερο πυλώνα που περιλαμβάνει τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης» τονίζει ο κ. Κουκουλόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι ύψους 140 εκατ. ευρώ και δίνει τη δυνατότητα σε νέους και νέες κάτω των 40 ετών που το επιθυμούν, να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή, την κτηνοτροφία και τη μελισσοκομία.