Τα μαλλιά μακραίνουν περίπου 1,27 εκατοστά το μήνα, το καλοκαίρι μακραίνουν περισσότερο απ' ότι το χειμώνα και τη μέρα περισσότερα από τη νύχτα. Η πλειοψηφία των γυναικών έχει αδυναμία στα μακριά μαλλιά και πολλές παραπονιούνται ότι τα μαλλιά τους δε μακραίνουν. Κάναμε λοιπόν.... το πείραμα και είμαστε σε θέση να σας αποκαλύψουμε πώς μπορείτε να έχετε μακριά μαλλιά πιο γρήγορα!

Καταρχήν όλο το θέμα βρίσκεται στη σωστή και επαρκή ενυδάτωση. Με άλλα λόγια ενυδάτωση= μήκος! Φροντίστε να αγοράσετε ένα υπερενυδατικό σαμπουάν (καλύτερα όχι από supermarket, αλλά από φαρμακείο), όπως και μία υπερενυδατική μαλακτική κρέμα. Μην παραλείπετε επίσης να κάνετε μάσκα μαλλιών τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Επίσης, το καλύτερο ενυδατικό είναι το λάδι! Βάλτε μία φορά την εβδομάδα ελαιόλαδο στα μαλλιά σας και αφήστε το για 4-5 ώρες ή ακόμα καλύτερα αφήστε το να δράσει όταν κοιμάστε και λουστείτε το πρωί. Το κάνουν πολλές star του Hollywood. Υπάρχουν και σειρές περιποίησης μαλλιών που βασίζονται στο ελαιόλαδο.

Τώρα που ο καιρός "ανοίγει", αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά και μη χρησιμοποιείτε συχνά σίδερο και ψαλίδι. Καταστρέφουν τις άκρες! Αποφύγετε όσο μπορείτε το ντεκαπάζ στις άκρες, και χτενίστε τα μαλλιά σας αναποδογυρίζοντας το κεφάλι, για να πάει η λιπαρότητα εκεί που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη: στις άκρες! Αγοράστε χτένα από χοντρή τρίχα, που δε σπάει τα μαλλιά, όχι συρμάτινες και πλαστικές βούρτσες!

Τέλος, μην κόβετε τα μαλλιά σας κάθε μήνα... δεν υπάρχει περίπτωση να μακρύνουν αν κόβετε έστω και 2 εκ το μήνα.. αφού εκ των πραγμάτων μακραίνουν λιγότερο από 2 εκ! Να κουρεύεστε κάθε δύο μήνες ή -ακόμα καλύτερα- πιο σπάνια εφόσον προσέχετε πολύ όμως να διατηρούνται τα μαλλιά σας σε καλή κατάσταση.