To Всё о Греции αποτελεί τον μοναδικό Online τουριστικό οδηγό στα ρώσικα που διέπεται από τους άγραφους νόμους της ηλεκτρονικής αναζήτησης προορισμών.

Ο δικός του προορισμός όμως είναι να βοηθήσει τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν ρωσόφωνο κοινό πριν αυτό επισκεφτεί τη χώρα μας, το οποίο δεν περιλαμβάνει μόνο τη Ρωσία αλλά όλες τις ρωσόφωνες χώρες της πρώην ΕΣΣΔ. 

Κάθε χρόνο περίπου ένα εκατομμύριο ρώσοι τουρίστες έρχονται στην Ελλάδα και στις σελίδες του ВоГ μπορούν να βρουν ακριβείς πληροφορίες για δραστηριότητες, πέρα από την πληροφορία που προέρχεται από τους οργανωμένους μεγάλους πράκτορες ταξιδιών από τη Ρωσία στην Ελλάδα.

Από το Δεκέμβρη του 2013 το site είναι ανιχνεύσιμο από τις μηχανές αναζήτησης και η λειτουργία του ξεκίνησε την άνοιξη του 2014. Το περιεχόμενό του αφορά έως τώρα πληροφορίες για δραστηριότητες και αξιοθέατα στη χώρα μας, που είναι άγνωστα στους ομόθρησκους επισκέπτες μας, οι οποίοι πλην των άλλων χαρακτηριστικών τους δεν ομιλούν και αγγλικά, καθιστώντας την αναζήτηση πληροφορίας μία διαδικασία δύσκολη για τους ίδιους. Αυτή ακριβώς ήταν η ανάγκη που δημιούργησε το site.  

Η εικόνα της Ελλάδας στη ρωσική αγορά και το ВоГ 

Μέχρι σήμερα οι υπάρχοντες τουριστικοί οδηγοί διαθέτουν την κλασσική πληροφορία που μπορεί κάποιος να βρει παντού (π.χ. Ακρόπολη) ή την πληροφορία που σχετίζεται με τις επιχειρηματίες δραστηριότητες των πρακτόρων (π.χ. μεγάλα resorts). Δεν υπάρχει κάποιος άλλος κατάλογος που να προβάλει αποτελεσματικά το ελληνικό τουριστικό προϊόν στα ρωσικά. Αυτό ακριβώς το κενό έρχεται να καλύψει το ВоГ σε μία αγορά με ιδιαιτερότητες. 

Για την Ελλάδα υπάρχει στη Ρωσία η διάσημη έκφραση «στην Ελλάδα υπάρχουν τα πάντα»  που αναφέρεται στο Βυσσινόκηπο του Τσέχοφ. Ακόμα ο Ντοστογέφσκυ περιγράφει τον παράδεισο ως κάποιο «νησί του ελληνικού αρχιπελάγους». Εκτός από τη Ρωσία, το Ρωσόφωνο κοινό βρίσκεται και σε άλλες χώρες όπως Λευκορωσία, Ουκρανία, Καζακστάν και όπως φαίνεται και από τα πρώτα στοιχεία επισκεψιμότητας στο ВоГ, και σε χώρες που έχουν μεταναστεύσει Ρωσόφωνοι όπως Γερμανία, Γαλλία και Αμερική. 

Συν τοις άλλοις, υπάρχοντες ηλεκτρονικοί οδηγοί στα ρωσικά μπερδεύουν προορισμούς που το όνομά τους μοιάζει, όπως π.χ. την Ελαφόνησο με το Ελαφονήσι (Κρήτη), είτε λόγω απλής απευθείας μετάφρασης τους από τα αγγλικά ενώ δεν έχουν επισκεφτεί την Ελλάδα, είτε της μη ορθής χρήσης της ρωσικής γλώσσας και οδηγούν σε παραπληροφόρηση. 

Το περιεχόμενο του ВоГ εκτός από την ακρίβεια της πληροφορίας που παρέχει διακρίνεται και για τη σωστή ρωσική γλώσσα και έτσι αυτή τη στιγμή το περιεχόμενο του είναι ό,τι πληρέστερο υπάρχει για την Ελλάδα στα Ρώσικα. Περιέχει πληροφορίες για παραλίες, αξιοθέατα για παραπάνω από 110 ελληνικούς προορισμούς καθώς και σελίδες για χωριά και σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος. 

Ο στόχος σχετικά με  το περιεχόμενο του είναι η παροχή συμβουλών για οτιδήποτε ενδιαφέρει κάποιον ρώσο τουρίστα. Από το τι να ψωνίσει, ως πως να μετακινηθεί, που να νοικιάσει αυτοκίνητο, που θα βγει μια νύχτα. Ταυτόχρονα τις επόμενες ημέρες δημοσιεύεται ο κατάλογος των επιχειρήσεων που θέλουν να προβληθούν στο ρώσικο κοινό. Άρα θα έχει πληρέστερη κάλυψη των αναγκών των ρώσων τουριστών που θα γνωρίζουν που και πως θα βρουν αυτό που αναζητούν. 

Επισκεψιμότητα και  ВоГ 

Τον Ιούλιο επισκέφτηκαν το ВоГ πάνω από 7000 χιλιάδες μοναδικοί επισκέπτες διαβάζοντας παραπάνω από 21000 σελίδες.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ο αριθμός αυτός θα πολλαπλασιαστεί αφού η κίνηση αυτή έρχεται κυρίως από επισκέπτες που ψάχνουν στο yandex.ru (βασική ρώσικη μηχανή αναζήτησης) κάποιον από τους 40 προορισμούς που το ВоГ βρίσκεται στα 3 πρώτα αποτελέσματα. Τις επόμενες εβδομάδες όμως θα υπάρχουν πολύ περισσότεροι προορισμοί που το ВоГ θα βρίσκεται στα 3 πρώτα αποτελέσματα, ανάμεσα σε αυτούς και κάποιοι από τους πιο δημοφιλείς που έχουν εκατοντάδες χιλιάδες αναζητήσεις.

Σήμερα οι χώρες προέλευσης των επισκεπτών είναι ως εξής: 

  • Ρωσία 60%, 
  • Ελλάδα 22% φυσικά είναι οι τουρίστες που ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα, 
  • Ουκρανία 7%, και το υπόλοιπο μοιράζεται σε χώρες όπως Λευκορωσία, Μολδαβία, Αμερική, Γερμανία και άλλες, συνολικά 68 (με αυτή τη σειρά). 

Πώς ο Έλληνας επιχειρηματίας μπορεί να χρησιμοποιήσει το ВоГ 

Η εγγραφή σε αυτή τη φάση είναι δωρεάν για τις ελληνικές επιχειρήσεις και έχουν γραφτεί επιχειρήσεις διαμονής ως πιο ενεργές προς την προώθηση τους, καθώς πιο εκπαιδευμένες. 

Η εγγραφή στον κατάλογο μέχρι τις 15/8 θα συνεχίσει να είναι δωρεάν. Μετά την περίοδο το ετήσιο κόστος θα κυμαίνεται γύρω στα 20€ για όσους επιθυμούν απλή προβολή και 100€ για όσους επιθυμούν το ολοκληρωμένο πακέτο, πάντα προσαρμοσμένη η τιμή στην σημερινή κατάσταση της αγοράς.

Το πλεονέκτημα για έναν Έλληνα επιχειρηματία είναι πως θα μπορέσει να προβάλλει την επιχείρηση του, στα ρώσικα με μικρό κόστος χωρίς να χρειάζεται να αποδίδει προμήθειες και υψηλά κόστη σε μεσάζοντες που έχουν ήδη πρόσβαση στη Ρώσικη αγορά. 

Οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις που είναι ιδανικές για τους ρώσους είναι ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ένα εστιατόριο, ακόμα και ένας ξεναγός ή ένα τουριστικό πρακτορείο που θα μπορούσε να πουλήσει μια εκδρομή που δεν έχει πάρει ήδη ένας ρώσος τουρίστας.