Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στη Ρόδο με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών.

Πρόκειται για τρεις υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 28, 26 και 22 ετών,  οι οποίοι μάλιστα είναι και συγγενείς μεταξύ τους και έναν Έλληνα ηλικίας 37 ετών.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά στα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης ναρκωτικών, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της παράνομης διαμονής στη χώρα, της αντίστασης και της οπλοκατοχής.

Αρχηγός της σπείρας ήταν, σύμφωνα με τους αστυνομικούς,ο 28χρονος Αλβανός και  είχε τον πλήρη έλεγχο και διαχείριση της παράνομης δραστηριότητας και των εσόδων της οργάνωσης, ενώ οι δυο άλλοι Αλβανοί είχαν αναλάβει τη φύλαξη και τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Ως προς την εμπλοκή του 37χρονου Έλληνα στο κύκλωμα διαπιστώθηκε ότι, κατά το τελευταίο τρίμηνο έχει πραγματοποιήσει 50 συναλλαγές αγοράς τουλάχιστον εβδομήντα 70 γραμμαρίων κοκαΐνης από τους Αλβανούς.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης, ακινητοποιήθηκε ο 37χρονος, μετά την έξοδο του από την κατοικία των Αλβανών στην πόλη της Ρόδου και βρέθηκε στην κατοχή του ένα φιξάκι κοκαΐνης που μόλις είχε αγοράσει.

Αμέσως μετά ακινητοποιήθηκαν διαδοχικά έξω από την εν λόγω κατοικία οι τρεις Αλβανοί και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, κατ την οποία βρέθηκαν συνολικά στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:

* 152,4 γραμμάρια κοκαΐνης

* ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

* στιλέτο με λάμα μήκους 12 εκατοστών

* 5 κινητά τηλέφωνα

* 805 ευρώ

* 4 κάρτες χρηματικών-τραπεζικών συναλλαγών

* σύνεργα νόθευσης και συσκευασίας της κοκαΐνης

Σημειώνεται ότι, ο 26χρονος αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη σύλληψη του, επιχειρώντας να διαφύγει. Επιπλέον πρόεκυψε ότι μαζί με τον 22χρονο διέμεναν παράνομα στη χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου.