Οι μαθητές των Δ’ και Γ’ τάξεων του Εσπερινού Ενιαίου Λυκείου Δράμας διαμαρτυρόμαστε για τις αλλαγές που αφορούν τον τρόπο διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2011 για τα Εσπερινά Λύκεια της χώρας.

Με ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Η επίσπευση του χρόνου έναρξης τους, στις 12 Μαΐου, δέκα μόλις μέρες μετά το κενό του Πάσχα (έναρξη μαθημάτων 2 Μαΐου), δημιουργεί άγχος και κατάσταση ομηρίας των μαθητών. Ακόμη χειρότερα, οι μαθητές των Εσπερινών Λυκείων (Ενιαίων και Επαγγελματικών), καλούμαστε από φέτος να συμμετάσχουμε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις κατά τις πρωινές μέρες, όπως και οι μαθητές των ημερησίων Λυκείων της χώρας.

Με δεδομένο ότι η πλειονότητα των μαθητών των Εσπερινών Λυκείων είναι εργαζόμενοι -άλλωστε τα Εσπερινά σχολεία δημιουργήθηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες τους- η απόφαση αυτή μας φέρνει σε δυσχερέστερη θέση, καθώς οι συμμετέχοντες στη διαδικασία των Εξετάσεων θα πρέπει να απουσιάσουν από τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, με όποιες επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό σε οικονομικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Επισημαίνουμε, μάλιστα, ότι με δεδομένη την οικονομική κατάσταση που επικρατεί και δεν επιτρέπει απώλειες ημερομισθίων, καθώς και τις επισφαλείς εργασιακές σχέσεις που υφίστανται στον ιδιωτικό τομέα, οι εργαζόμενοι και δια βίου μαθητές, ζητούμε την κατανόηση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και δια Βίου Μάθησης στο συγκεκριμένο πρόβλημα μας και την επαναφορά του χρόνου διεξαγωγής των εξετάσεων στο απογευματινό ωράριο.