Στην παραλία του Ναυπλίου βρίσκεται από το πρωί το MS TURANOR PLANETSOLAR το οποίο είναι το μεγαλύτερο σκάφος στον κόσμο που κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια.

Διαθέτει 512 τετραγωνικά μέτρα φωτοβολταϊκές κυψέλες με τις οποίες γεμίζει τις 72 μπαταρίες που έχει στο αμπάρι του κι έτσι αποκτά αυτονομία πλέυσης. Μπορεί μάλιστα να κινείται επί 72 ώρες ακόμα κι αν δεν έχει τη δυνατότητα αναπλήρωσης της ηλιακής ενέργειας. 

Το 2012 έκανε το γύρο του κόσμου διανύοντας περισσότερα από 60.000 χιλιόμετρα εν πλω σε διάστημα 584 ημερών. Άρχισε το ταξίδι του από το Μονακό και αφού διέσχισε τον Ατλαντικό Ωκεανό έφτασε στο Μαϊάμι και στο κόλπο του Μεξικού και στη συνέχεια πέρασε από τη διώρυγα του Παναμά βγήκε στον Ειρηνικό και έφτασε στην Αυστραλία και τα νότια παράλια της Ασίας για να διασχίσει τη διώρυγα του Σουέζ και να καταλήξει και πάλι στην αφετηρία. 

Συνέχισε τα ταξίδια του ως επιστημονική πλατφόρμα για την αποστολή PLANETSOLAR Deepwater σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Γενεύης, με στόχο να συλλέξει φυσικά και βιολογικά δεδομένα στον κόλπο του Μεξικού για τη μελέτη του κλίματος. 

Το μήκους 35 μέτρων σκάφος με πλάτος 23 μέτρα, ύψος 6,30 μέτρα και βύθισμα 1,50 μέτρα, μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα έως 14 ναυτικά μίλια, δηλαδή περίπου 26 χιλιόμετρα την ώρα. 

Στην Ελλάδα βρίςκεται για την αποστολή TerraSubmersa. Μια ελληνοελβετική συνεργασία στην οποία συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Γενεύης, το Μουσείο Latenium, η Εφορία Ενάλιων Αρχαιοτήτων, το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιας Έρευνας και η Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή στην Ελλάδα. 

Στο πλαίσιο των αρχαιολογικών ερευνών που ξεκίνησαν στον όρμο της Κοιλάδας οι επιστήμονες αναζητούν προϊστορικούς οικισμούς οι οποίοι έχουν βυθιστεί στη θάλασσα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ανασκαφές έχουν εντοπίσει οι ερευνητές στο σπήλαιο Φράγχθι το οποίο έχει κατοικηθεί για περίπου 35.000 χρόνια από την Παλαιολιθική εποχή έως τις Νεολιθικές περιόδους. 

Γ.