current views are: 2

9 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση13:20

Η επανεμφάνιση της Πόλας Ρούπα σήμανε συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική

H επανεμφάνιση της Πόλας Ρούπα έχει θέσει σε «συναγερμό» την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Δημοσίευση 13:20’
αρθρο-newpost

H επανεμφάνιση της Πόλας Ρούπα έχει θέσει σε «συναγερμό» την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

H επανεμφάνιση της Πόλας Ρούπα έχει θέσει σε «συναγερμό» την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Εκφράζονται φόβοι ότι το κείμενο της συντρόφου του προφυλακισμένου Νίκου Μαζιώτη στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, το indymedia, ίσως αποτελεί προάγγελο ενός τρομοκρατικού χτυπήματος από τον Επαναστατικό Αγώνα.

Η Πόλα Ρούπα διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να παραδοθεί τονίζοντας:

«Ήμουν, είμαι και θα είμαι μέλος του Επαναστατικού Αγώνα. Αν νομίζουν ότι θα με λυγίσουν, είναι πολύ γελασμένοι. Η σύλληψη του συντρόφου μας ήταν ένα πλήγμα. Ο σύντροφός μας Λάμπρος Φούντας με το αίμα του έβαψε τα στενά στην Δάφνη και ο Νίκος Μαζιώτης στο Μοναστηράκι. Ο Επαναστατικός Αγώνας έχει δώσει το αίμα του για την υπόθεση της κοινωνικής Επανάστασης. Όμως δεν θα πουν οι εχθροί μας την τελευταία λέξη».

Η αστυνομία φοβάται αντίποινα για την πρόσφατη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη στο Μοναστηράκι και γι’ αυτό εξετάζει με προσοχή κάθε γραμμή του κειμένου της Ρούπα.

Παράλληλα, λίγες ώρες νωρίτερα, είχε σημειωθεί και η ένοπλη ληστεία -με «άρωμα» τρομοκρατίας- σε τράπεζα στη Σαρωνίδα, που τέθηκε στο μικροσκόπιο της Αντριτρομοκρατικής, για ενδεχόμενο συσχετισμό.

Οι δράστες έβαλαν φωτιά και εγκατέλειψαν το όχημα με το οποίο διέφυγαν σε μια κίνηση που, εκτιμάται, ότι έγινε για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Στο νοσοκομείο ο Μαζιώτης

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι από τις φυλακές Διαβατών υπό άκρα μυστικότητα ο Νίκος Μαζιώτης.

Μετήχθη στο νοσηλευτικό ίδρυμα προκειμένου να γίνουν κάποιες εξετάσεις στο χειρουργημένο χέρι του, έπειτα από την ένοπλη συμπλοκή που είχε, προτού συλληφθεί, στο κέντρο της Αθήνας.

Μετά την ολοκλήρωση των ιατρικών εξετάσεων, ο Νίκος Μαζιώτης θα επιστρέψει στα Διαβατά, όπου κρατείται από τις 26 Ιουλίου.


σχετικα αρθρα